2024. április 18. - Andrea, Ilma

Visszaszambáztak a trónra

A szambaiskolák versengésének eredményhirdetésével véget ért a karnevál Rio de Janeiróban, és ismét a Beija Flor győzött. A két éjszakán át tartó versenyben 12 vezető szambaklub (szó szerinti fordításban: szambaiskola, amely sokkal inkább hasonlít sportkl
2008. február 7. csütörtök 20:46 - Hírextra
A Beija Flor 399,3 pontot ért el a maximális 400-ból. Az 1948-ban alapított klub az amazonasi Amapa szövetségi állam népművészetéből merítette a témát a 4200 táncossal előadott 80 perces műsorhoz.
A 40 tagú zsűri 10 szempont alapján értékelte a parádékat. Számított például a jelmez, a gördülő díszletek, a külön a karneválra írt dal és az is, hogy mennyire összehangoltan szambáznak végig a táncosok a Sambadrome stadion 600 méter hosszú felvonulási területén.

A hat év alatt ötödször győzedelmeskedő Beija Flor után a Salgueiro végzett 398 ponttal, a harmadik a Grande Rio (396,9 pont). A Sao Clemente csoport pontlevonást kapott, amiért megszegte a "nemi szervüket bemutató, dekoráló és/vagy befestő" táncosok felvonultatását tiltó szabályt. A zsűri nem nevezte meg a vétkest, de minden bizonnyal a csoport élén szambázó Viviane Castro lehetett, aki a karneváltörténelem leglengébb kosztümét viselte, mindössze egy 4 centiméteres, fügefalevélszerű tapaszt.

A Beija Flor (a portugál kifejezés jelentése kolibri, avagy "virágot csókoló madár") legutóbb tavaly nyert, és többen azt állították, hogy zsűritagok megvesztegetésével szerezték a győzelmet. Az ügyben indult vizsgálat nem igazolta a vádakat. 2000-ben és 2001-ben egyébként a második helyen végeztek, akkor a klub elnöke gyanúsította meg a győzteseket, hogy megvásárolták a zsűrit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását