2024. május 13. - Szervác, Imola

Érvénytelen népszavazás

Érvénytelen volt a Lóránt Gyula sporttelep hasznosításáról rendezett helyi népszavazás vasárnap Kőszegen - tájékoztatta Tóth László, a város jegyzője az MTI-t.
2009. augusztus 30. vasárnap 22:45 - HírExtra
A 9.289 szavazásra jogosult választópolgár közül csupán 1.378 járult a szavazóurnákhoz, ami 14,83 százalékos részvételnek felel meg, ezért a népszavazás érvénytelen - mondta.

Hozzátette: 1159 szavazó - 85,7 százalék - válaszolt igennel a népszavazás kezdeményezői által feltett kérdésre, vagyis támogatta, hogy a sporttelep egésze a jövőben is csak sportcélokatszolgáljon. A nemmel szavazók száma 192 volt, 26 érvénytelen szavazatot találtak a voksok összeszámolása után.

Az érvénytelen helyi népszavazás után Kőszeg képviselő-testülete szabadon dönthet arról, hogy a Lóránt Gyula sporttelep egy részén megépülhet-e a tervezett egészségház.

A helyi népszavazás kiírása érdekében még januárban kezdeményezett aláírásgyűjtést egy kőszegi testnevelő tanár, amelynek eredményeként 2.056 a területi választási bizottság és később a bíróságáltal is hitelesített támogató aláírás gyűlt össze. Ez a választásra jogosultak 22,2 százaléka, ezért a referendumot kötelező volt kiírni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. augusztus 30. 22:55
Eznnek a tornatanárnak kellene kifizetni a bukott(és felesleges) népszavazás költségeit.A Biróság is felelős,mert a sporthoz szorosan hozzátartozik az egészség is.És ehhez szükséges épület is.Amennyiben elfért a sporttelepen,márpedig az Épitési O.szerint igen,akkor lehet épiteni,a sport zavarása nékül i.Igy indokolatlan volt engedélyezni a Népszavazást!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását