2023. szeptember 26. - Jusztina

Félmilliárdos adócsalás

Közel félmilliárd forint értékben nem fizetett adót egy budapesti autókereskedő, ezért eljárás indult ellene - tájékoztatta az MTI-t Sipos Jenő pénzügyőr ezredes csütörtökön.
2008. február 7. csütörtök 16:06 - Hírextra

A vám- és pénzügyőrség szóvivője közölte: az autókereskedő társaság 2006-ban és 2007 első félévében Németországból, Belgiumból és Franciaországból 295 személygépkocsit hozott Magyarországra, majd értékesített úgy, hogy a közterheket nem fizette meg.

A kft. összesen több mint 425 millió forint adót – társasági adót, regisztrációs adót és ÁFÁ-t - nem fizetett be a központi költségvetésbe.

Sipos Jenő tájékoztatása szerint a budapesti székhelyű kft. külföldön vásárolt 24 gépjárművet, amelyeket a járművek környezetvédelmi besorolását befolyásoló adatokat meghamisítva helyeztettek forgalomba Magyarországon, hogy alacsonyabb regisztrációs adót kelljen fizetniük.

A gazdasági társaság magyar állampolgárságú ügyvezetője ellen adócsalás és közokirat-hamisítás miatt büntetőeljárás indult.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását