2024. április 23. - Béla

16 évre is lecsukhatják a filmsztárt

Floridában megkezdődött Wesley Snipes filmsztár több tízmillió dolláros adócsalási pere - ha elítélik, 16 évet is kaphat. Hiába próbáltak meg mindent a Penge sztárjának ügyvédei, nem tudták kimenteni védencüket Ocalából, amelyet a "rasszizmus" melegágyána
2008. január 15. kedd 08:00 - Hírextra

Így Snipes végül hétfőn - miután istenhez fohászkodott a közeli templomban egy 22 lelkész által szervezett istentiszteleten - az előtt a bíróság előtt jelent meg az ellene megindított adócsalási perben, amely a vád szerint a csalás idején a lakóhelye szerint illetékes volt.

Snipes azt hozta fel védelmére, hogy a kérdéseses időben, 1999 és 2004 között becsapták az adótanácsadói.

A védők arra számítanak, hogy az ocalai per legfeljebb egy hónap alatt véget ér.
A hatóságok szerint a jelzett hat év alatt, többek között a rettenthetetlen vámpírvadász szerepével összesen 40 millió dollárt (azaz 6,8 milliárd forintot) keresett a sztár, az adóbevallást azonban elfelejtette, ráadásul korábban (1996-ban és 1997-ben) befizetett adójából csalárd módon mintegy 11,3 millió dolláros (közel kétmilliárd forintnyi) visszatérítést kért.

A 45 éves színésznek most aztán valóban szüksége lesz minden segítségre (számos sztárbarátja, így Spike Lee rendező és Goldie Hawn is tanúskodik mellette), ha el akar számolni mindazzal, amit az ügyészség a nyakába zúdított: az adóbevallás hatrendbeli elmulasztásával, kétrendbeli csalárd adóvisszatérítés igénylésével, mi több a kormány megkárosítására való szövetkezéssel vádolják. Mindezért összesen akár 16 éves börtönbüntetést is kaphat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását