2024. április 29. - Péter

Elnökjelölés jövő kedden?

A jövő hét elején tesz kísérletet a közmédiumelnök-jelölésre a Magyar Televíziót (MTV) felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége; a választás akár másfél héttel később is lehet - értesült a testület egyik tagjától szerdán az MTI.
2008. február 6. szerda 17:03 - Hírextra

Közlése szerint kedden és szerdán is tanácskozik a parlamenti pártok delegáltjaiból álló fórum; az első napon foglalkoznak az elnökjelöléssel, a civil szervezetek képviselőivel kiegészült nagykuratórium pedig valószínűleg 22-én szavazhat a jelöltről - feltéve, hogy a három induló valamelyike előbb megszerzi a kétharmados többséget.

A közmédiumoknál "hagyománnyá vált", hogy egy napon jelölnek és - ha eredményesen veszi a kuratóriumi elnökség ezt az akadályt - választanak elnököt; Czeglédi László kuratóriumi elnök az MTI érdeklődésére nem kívánt nyilatkozni a kérdésben.

Tavaly novemberben hatan vették meg a versenybe szálláshoz szükséges pályázati csomagot, de a teljes névsor mindmáig nem került nyilvánosságra; közülük három érdeklődő - a most hivatalban lévő Rudi Zoltán mellett az Index hírportálon MTV-blogot indító Hammer Ferenc szociológus, médiakutató és a köztévénél korábban vezető tisztségeket betöltő Szabó Stein Imre - nyújtotta be elképzeléseit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását