2024. május 3. - Tímea, Irma

Új EP-listával álltak elő

Frunda György és Sógor Csaba szenátorok váltották az RMDSZ Európai Parlamenti választási listáján a korábbi első két helyezettet: Nagy Zsoltot és Winkler Gyulát a szervezet Állandó Tanácsának pénteki ülésén. A döntést a szombatra tervezett gyűlésén a Romá
2007. szeptember 7. péntek 19:21 - Hírextra

A kémkedéssel gyanúsított Nagy Zsolt pénteken jelentette be: visszalép az EP-jelöléstől.

Az időközben informatikai miniszterré avanzsált Winkler a lista második helyéről a harmadikra csúszott vissza, helyébe jelölték Sógor Csaba szenátort, református lelkészt. Korábban maga Tőkés László püspök is javasolta az RMDSZ-nek, hogy Sógort befutó helyre tegyék, ami nem történt meg. Sógor ugyanis mindössze a negyedik helyre került, miközben optimista számítások szerint is az RMDSZ legfeljebb három EP-képviselői helyet szerezhet majd. A református lelkészről az is közismert, hogy a Tőkés Lászlót támogató szervezetek bizalmát is élvezi.

Az Állandó Tanács pénteki közleményében sajnálattal veszi tudomásul, hogy Tőkés László visszautasította a közös listán való indulásra tett javaslatot és független jelöltként kíván részt venni a november 25-i választásokon. A dokumentum szerint egy független jelöltnek nincs esélye eljutni Brüsszelbe, de indulásával kockára teheti a romániai magyarság brüsszeli képviseletét. "Meggyőződésünk, hogy ezt a veszélyt el lehet hárítani és az Európai Parlamenti jelenlétet biztosítani lehet egy olyan RMDSZ-listával és programmal, amely egész közösségünk számára garanciát jelent a hatékony brüsszeli képviseletre, akár az autonómia ügyéről, akár a régiófejlesztésről, akár a Székelyföldnek vagy más hátrányos helyzetben tartott régióknak nyújtott támogatásról legyen szó" - hangoztatja a közlemény.

Tőkés László csütörtökön utasította el azt az ajánlatot, hogy az RMDSZ listáján induljon a választásokon.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását