2024. április 24. - György

Engedélyt kapott a lovasverseny

Többségi szavazással ismét ingyenes közterület-használati engedélyt adott szerdán a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága a Vágta Kft.-nek a május végén, június elején a Hősök terére tervezett lovasversenyéhez - közölte a testület elnöke.
2008. február 6. szerda 16:59 - Hírextra

Ughy Attila az MTI-nek szerdán elmondta, hogy a cégnek tavaly már adott engedélyt a főváros ehhez a lovasversenyhez. Ez azonban - ismeretei szerint - forráshiány miatt elmaradt. A fideszes politikus megjegyezte, nehezen magyarázható az ingyenes közterület-használati engedély egy bevétel-orientált rendezvénynél. A versenyen induló minden önkormányzattól ugyanis 10 millió forintot kért tavaly a kft. A cég arra hivatkozva kérte az ingyenességet, hogy ez egy olyan turisztikai célponttá teszi a fővárost "ami bőven megéri a város számára" - tette hozzá.

A bizottság elé került javaslat szerint a Vágta Kft. május 26. és június 2. között ingyenes terület-használatot kért a Hősök terére és az Olaf Palme sétányra a lovasversenyhez. A Városligeti körúton a Zichy Mihály utcáig a lovak boxait helyeznék el. Az Andrássy útnak a Bajza utcától a Dózsa György útig tartó szakaszán a versenyhez kapcsolódó sátrak lennének. A Dózsa György út - Lendvay út - Délibáb utca közti szakasza pedig a versenyhez kapcsolódó terület lenne.

Ugyancsak ingyenes közterület-használati engedélyt kapott a Vágta Kft. ugyanebben az időben az úgynevezett felvonulási térnek, a Dózsa György útnak az 1956-os emlékműig terjedő szakaszára, kulturális rendezvényekre.

Több év után az idén nem kapott közterület-használati engedélyt a felvonulási térre a Borfalu 2008 esemény augusztus 11-26. között. Erre az időre ugyanis már korábban engedélyt kapott az ARC kiállítás, amelyet ugyancsak a Vágta Kft. szervezői jegyeznek. A Borfalu rendezői közölték, hogy már tavaly augusztusban kérelmezték az idei programjukhoz az engedélyt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását