2024. április 29. - Péter

Csökkent az influenza

Az év ötödik hetében csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma az észak-alföldi régióban, ez most 100 ezer lakosra vetítve 393 beteget jelent - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szolnoki székhelyű regionális intéze
2008. február 6. szerda 13:40 - Hírextra

Faragó Éva járványügyi osztályvezető tájékoztatása szerint az előző héten a 100 ezer lakosra vetített mutató 416 volt. Továbbra is a 15 év alatti korosztály érintettsége a legnagyobb, 44,2 százalék.
A régió mindhárom - Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg - megyéjéből származó mintákból mutattak ki influenza A vírust - tette hozzá a szakember.

Az influenzaszerű megbetegedések miatt a mezőtúri, a szolnoki Hetényi, a debreceni Kenézy, a karcagi Kátai és a berettyóújfalui területi kórházban van látogatási tilalom, döntően a csecsemő- és gyermekosztályokon, illetve a szülészeti-nőgyógyászati részlegeken.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását