2024. május 7. - Gizella

Javaslat a határátkelőhely megnyitására

A Csongrád megyei Ásotthalom és a vajdasági Királyhalom között, a magyar-szerb határon állandó határátkelőhely megnyitását javasolja Becsey Zsolt néppárti európai parlamenti képviselő.
2008. február 6. szerda 13:36 - Hírextra

A határátkelő megnyitása elsősorban a Szabadkán és Palicson élők számára fontos, mivel így tíz perc alatt elérhetnék az M5-ös autópályát - mondta a politikus szegedi sajtótájékoztatóján szerdán.
A gyalogos és kerékpáros forgalom mellett csak személygépkocsival használható átkelő - melyet szerb és uniós állampolgárok vehetnének igénybe - kialakításához szükséges feltételek nagy része már adott, a további fejlesztés elsősorban nem pénzügyi kérdés - fogalmazott a képviselő.
A teherforgalom továbbra is Röszke és Tompa felé haladna - tette hozzá.

Az átkelőhely megnyitását Kucsera Géza szabadkai polgármester kezdeményezte, de a fogadókészség az érintett magyarországi települések vezetőiben is megvan - közölte Becsey Zsolt.
Az EP-képviselő szerint erősíteni kellene a határon átnyúló infrastrukturális kapcsolatokat, mivel e fejlesztések gazdaságpolitikai és turisztikai hozadéka jóval nagyobb, mint a költsége. A környező országok uniós, majd schengeni csatlakozását követően a határt keresztező infrastrukturális fejlesztéseket már pusztán közlekedési beruházásként lehet majd kezelni.

Románia várhatóan 2012-re lehet a schengeni övezet része, az előkészületeket a korábban létező közlekedési kapcsolatok helyreállításhoz érdemes lenne a civil szférának elkezdenie, hogy addigra már gazdasági és műszaki felméréseken alapuló tervek legyenek - mondta a politikus.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását