2024. április 29. - Péter

A János Kórház új igazgatója

Azonnali hatállyal Badacsonyi Szabolcsot nevezte ki a posztjától a hó végével felmentett főigazgató a János Körház megbízott orvos-igazgatójának - tudta meg az MTI városházi forrásokból pénteken.
2008. február 22. péntek 16:53 - Hírextra
Kázmér Tibor a hírügynökség megkeresésére nem reagált. Badacsonyi Szabolcs az MTI-nek elmondta, hogy a fővárosi önkormányzat egészségügyi bizottságának csütörtöki ülését követően kapta ezt a megbízatást a posztjáról jövő héten távozó főigazgatótól. Hozzátetet, hogy egyidejűleg megőrizte a telephelyeket felügyelő főigazgató-helyettesi posztját is.

Badacsonyi Szabolcs az SZDSZ egészségügy-politikusa a múlt év végével a János Kórházba integrálódott Budai Gyermekkórház főigazgatója volt.

Az MTI városházi információi szerint Kázmér Tibor az új orvos igazgatói megbízatással gyakorlatilag azt kívánta megakadályozni, hogy visszatérhessen az intézménybe Havas Szófia, az előző orvos-igazgató. Az Orbán-kormány helyettes államtitkáraként is tevékenykedő főigazgató és Havas Szófia között tavaly megromlott a kapcsolat, s emiatt távozott az orvos-igazgató. Kettejük, illetve a kórház és Havas Szófia között peres eljárások vannak.

Havas Szófia (MSZP) a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottságának alelnöke az MTI-nek pénteken elmondta, hogy a budai bíróságtól hivatalos végzést kapott a főigazgató által ellene rágalmazás miatt indított ügy lezárásáról. A bírósági irat melléklete a Főügyészség Nyomozó Hivatal levele, amely rögzíti, hogy vele szemben nem találtak olyan bűncselekményre utaló jelet, ami alapján akár gazdasági bűncselekmény, akár magánokirat-hamisítás tekintetében elmarasztalható lenne. Hozzátette, hogy országgyűlési képviselőként a vele kapcsolatban eljáró Főügyészségi Nyomozó Hivatal megállapításáról utólag értesült anélkül, hogy ez ügyben meghallgatták volna.

A Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága csütörtökön saját kérésére mentette fel a hónap végével főigazgatói posztjáról Kázmér Tibort, aki közalkalmazottként továbbra is az intézményben kíván dolgozni. Az egészségügyi bizottság egyúttal döntött arról is, hogy a posztra kiírandó pályázat elbírálásáig a kórház orvos-igazgatója látja el a főigazgatói feladatokat.

Badacsonyi Szabolcs elmondta, hogy a főigazgatói feladatkör márciusi átvétele után egyeztet Kázmér Tiborral az új munkaköréről. Megjegyezte, hogy a főigazgatói pályázaton indulni kíván.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását