2024. április 19. - Emma

Együnk, aztán fussunk!

A Torkos Csütörtök néven sikeressé lett félárú éttermi akció mintájára idén először, hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerül február 8-án a Mozgós Péntek is. Amit csütörtökön féláron megeszünk, azt pénteken szintén féláron leugrálhatjuk. Elő a fit
2008. február 5. kedd 18:55 - Malina Adrienn
A Mozgós Péntek elnevezésű akció ötletgazdája és szervezője a budapesti Gilda Max Fitness terem-hálózat. Az egészséges életmód elkötelezett híveként segítséget nyújt a sokat evett torkosoknak és persze minden egyéb érdeklődőnek is, hogy a Torkos Csütörtök utáni másnapon hasonló kedvezmények mellett dolgozhassák le a felszedett kilókat.

Az akció regisztrációjának első napján már országos lefedettséget ért el, hiszen majdnem
minden megyéből jelezte valamely fitnesz terem, sport lehetőséget nyújtó intézmény a
csatlakozási szándékát. Az országos akció háziasszonya a Gilda Max mozgásközpontok szakmai vezetője: Béres Alexandra. A kezdeményezést a Magyar Turizmus Zrt. is örömmel fogadta.



A fitnesz egyébként egy olyan életforma, amely a jó fizikai erőnlétet, a szív, a tüdő és a vérkeringés tartós teljesítőképességének fejlesztését, az egészséges életmódot és az esztétikus külsőt helyezi előtérbe. Nem azonos a wellnessel. Alapvetően az különbözteti meg, hogy nagyobb szerepet kap benne az aktív, sportos időtöltés. Az 1990-es évek közepén fitneszvilágbajnoki címet szerzett Béres Alexandra szerint: „A fitnesz elsősorban optimális fizikai és pszichikai működési harmóniát, szociális alkalmazkodóképességet, a mindennapok optimális cselekvő- és teljesítőképességét jelenti. Állapot, mozgalom és életforma.”

A fitnesz az 1980-as években kezdett szabadidős tevékenységből sportággá alakulni. Több irányzata is létezik, a női szépséget kidomborító hagyományosabb bemutatók mellett elterjedtek a testépítésre emlékeztető erőteljesen formált alakokat, kimunkált izomzatot díjazó versenyek is. De nem kell nagy dolgokra gondolni, maradjunk az egyszerű testmozgásnál, amit azért végzünk, hogy csinosak és egészségesek maradjunk.

Gilda-Max Mozgásközpont
A 100 százalékban magyar tulajdonú jelenleg négy teremet üzemeltető Gilda-Max hálózat Budapest legnagyobb Fitness terem hálózata. A termek kiváló felszereltségüknek, széles kínálatának (kondi-cardio, aerobic, squash, szauna, gyermekmegőrző, maszázs, fordrászat, kozmetika) a kedvező áranak és a NON-STOP nyitvatartásnak köszönhetően méltán vívták ki a budapesti közönség szeretetét.
A Gilda Max marketing igazgatóját, Újhelyi Attilát kérdeztem a Mozgós Péntek kezdeményezésről.

Honnan jött az ötlet, hogy kell egy ilyen nap?

A Torkos Csütörtök után szinte egyértelművé vált, hogy kell egy nap, amikor a plusz kilókat elégetik az emberek. A Mozgós Pénteket gyorsan továbbgondoltuk, hogy miért ne lehetne ebből egy országos akció. A Gilda Max Fitness hálózatnak négy terme van Budapesten, és jelenleg piacvezetők vagyunk a városban.

Mennyien csatlakoztak a programhoz?

Ezt a listát folyamatosan vezettük, hiszen mindig újabb termek szálltak be. Ezért tudom pontosan, hogy jelenleg 43 terem van a résztvevők között, az ország minden részéről. Külön örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy több négy csillagos hotelnak a fitnesz része is jelentkezett. Például a Gróf Apponyi Kastélyszálló, a Szidónia Kastélyszálló vagy a Danubius Hotelsnek több mozgáscentruma is.



Milyen kedvezmények lesznek? Illetve csak a fitnesz lehetőségeket érinti, vagy a wellness szolgáltatások is olcsóbbak lesznek?

Úgy működik majd, hogy akik csatlakoztak az akcióhoz, ők 50 százalékos kedvezményt adnak a napijegyek árából. Ezen kívül vannak olyanok, akik felajánlanak plusz 50 százalékos szolgáltatásokat. Nálunk a masszázs és a kozmetika részünk is kedvezményes áron várja aznap a vendégeket. De ez már mindenhol saját döntés.

Mennyivel számítanak nagyobb forgalomra így? Milyen hatása lehet a későbbiekre?

Torkos Csütörtök
A már új-régi hagyománynak számító Torkos Csütörtökön, február 7-én a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy ezen a napon 'a la carte' kínálatukból, vagy a saját maguk által kidolgozott "Torkos Csütörtök menüsorból" 50%-os kedvezményt biztosítanak. A Torkos Csütörtök remek alkalom arra is, hogy egy kirándulással összekötve látogassunk meg eddig távoli célpontnak tartott vendéglátóhelyeket és próbáljunk ki gasztronómiai csemegéket.
Elsődlegesen azt szeretnénk, ha megmutathatnánk az embereknek, hogy milyen jó dolog a mozgás, és milyen élvezetesen el lehet tölteni néhány órát egy fitnesz teremben. Ráadásul úgy, hogy az egészséges és a közérzetükre is jó hatással van. Szeretnénk, ha olyan hatása lenne, hogy miután kipróbálták a vendégek, újra visszajönnének. Ha nem is oda, ahol először jártak, de valamelyik fitnesz terembe újra betérnének. Sajnos még mindig nem mozog az országnak egy jelentős része. Fontos lenne, hogy ez az akció felhívja a mozgásra a figyelmet.

Béres Alexandrának, mint háziasszonynak milyen feladatai lesznek?

Ő a rendezvény arca. Ezenkívül a Gilda Max szakmai igazgatója, napi kapcsolatban állunk vele, edzéseket tart nálunk, itt végzi a szakmai munkáját. Teljes erővel az akció mellé állt és a pénteki napon is jelen lesz termeinkben, ahol segíteni fog a vendégeknek.



Ez az első alkalom, de tervezik már a következőt?

Igen, szeretnék hagyományt teremteni ezzel. Már most biztosak vagyunk abban, hogy legközelebb sokkal több teremmel és beharangozó infrastruktúrával tudunk majd működni.

A Torkos Csütörtök kapcsán van Legtorkosabb Vendég-díj. Terveznek majd ilyet a mozgás változatban is?

Igen szervezés alatt van valami ilyesmi. A következő Mozgós Pénteken biztos, hogy lesz valami hasonló, most még nem merem kijelenteni. Várjuk az eredményt, aztán jöhet a folytatás.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását