2024. április 23. - Béla

Gyerekek a fitneszteremben

A fiatal generáció elhízási problémáira kínál egyre több magyarországi fitneszstúdió megoldást: már nemcsak a felnőttek, hanem gyerekek is járhatnak aerobikórára. Katus Attila hatszoros aerobik-világbajnok az egyik budapesti intézményben kezdett az ősszel
2007. október 2. kedd 07:46 - Hírextra

Katus Attila egyike azoknak, akik 2006-ban elindították a Fitt Diák Programot, amelynek keretében rendszeresen tartanak iskolákban ingyenes, rendhagyó tornaórát és adnak életmódbeli tanácsokat a gyerekeknek. "Leginkább azt az érzést szeretném kialakítani a fiatalokban, hogy mozogni jó és ne legyen teher számukra a sport" - tette hozzá az aerobik-világbajnok.

A kezdeményezéshez több fitneszterem is csatlakozott és lehetőségeikhez mérten kedvezményekkel próbálják a diákokat rávenni arra, hogy elmenjenek az edzőterembe.

"A gyerekek nagyon lelkesek, a jó hangulat, a zenére való mozgás életre szóló élményt nyújt számukra. A jövőben azonban nemcsak nekik, hanem más korosztálynak is szeretnék hasonló programot elindítani. A nyugdíjas korosztály ugyancsak keveset mozog" - mondta az MTI-nek Katus Attila.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását