2024. április 28. - Valéria

Támad az MDF!

Újra az Országgyűlés elé viszi az MDF a civil szervezetek szabályozásának kérdését, a párt egyebek mellett civil adatbázist hozna létre az átláthatóság érdekében - mondta Pettkó András, a Magyar Demokrata Fórum politikusa szombaton Budapesten tartott sajt
2008. február 2. szombat 13:20 - Hírextra
Az MDF országgyűlési határozati javaslatot terjeszt elő, amelynek egyik célja egy egységes civil adatbázis létrehozása a fiktív szervezetek kiszűrése érdekében. Sok nem kormányzati szervezetet ugyanis csak a pályázati források megszerzése tartanak fenn - mondta Pettkó András, képviselőtársával, Csapody Miklóssal tartott közös sajtótájékoztatóján.

Másrészt a civil szektor pártpolitikától való függetlenítése érdekében szükség van egy új egyesületi kategória, a politikai ifjúsági szervezet bevezetésére. Ezek a szerveződések nem pályázhatnának közpénzekre, támogatásukat más, ellenőrizhető és legális formában lehetne megoldani - tette hozzá.
Csapody Miklós úgy vélte: az MDF javaslatával megelőzhetőek lesznek a Zuschlag-ügyhöz hasonló esetek. Az a cél, hogy végre elválasszuk a civil szférát a politikától.

A politikus kiemelte: az MDF egyik legfontosabb feladatának a civil társadalom megerősítését tartja.
Napjainkban hozzávetőlegesen hetvenezer társadalmi szervezetet tartanak nyilván, holott a becslések szerint csupán negyvenötezer működik - mutatott rá Pettkó András.

A közpénzekből finanszírozott támogatások szabályozására vonatkozó tavaly elfogadott törvény önmagában nem állja meg a helyét, nem kínál megoldást azokra az alapproblémákra, amelyek érdekében megalkották - húzta alá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását