2024. május 18. - Erik, Alexandra

Hazudtak a lapok?

A Heti Válaszban, illetve a Magyar Nemzetben a napokban megjelent két írás, amely azt sugallja, illetve állítja, hogy az Országgyűlés által 2007. december 17-én megszavazott egészségbiztosítási törvény szövege nem tükrözi a szocialista frakció szándékait,
2008. február 1. péntek 07:00 - Hírextra
A hivatkozott cikkek állítása az, hogy a szocialisták által benyújtott módosító javaslatokat közvetlenül a zárószavazás előtt az egészségügyi tárca mégsem vette figyelembe.

Ezzel szemben a törvényt pontosan úgy sikerült módosítani, ahogyan azt az MSZP-s képviselők szerették volna. A végső szöveg az érintett témában azt tartalmazza, amit a szocialisták kezdeményeztek, a liberális vezetésű minisztérium pedig semmilyen akadályt nem gördített a koalíciós partner elképzelése elé. Az SZDSZ-es tárca nem módosított az utolsó pillanatban, a szocialistákat pedig nem csapta be senki.

Becsapásról legföljebb az ilyen álhírek kifundálóival és terjesztőivel kapcsolatban lehet és indokolt beszélni.

A törvény szövegének manipulálásáról szóló jobboldali sajtóhírek hazugságon alapulnak, ami csak egyféleképpen magyarázható: az álhírek íróinak eleve nem a tájékoztatás, hanem az SZDSZ és az MSZP összeugrasztása volt a célja. A hazugság azonban lelepleződött. A Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőcsoportja ezért helyreigazítást kér a Heti Választól és a Magyar Nemzettől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását