2024. május 10. - Ármin, Pálma

Öngyilkos oroszok

Oroszország évek óta a második helyen áll a világban a öngyilkosságok számát tekintve, noha 2001-2006 között 30 százalékkal csökkent azoknak a száma, akik maguk vetettek véget életüknek. Jelenleg 100 ezer lakosra évente 30 az öngyilkosságok aránya.
2008. február 1. péntek 07:05 - Hírextra
- Mondta el Tatyjana Dmitrijeva akadémikus, a Szerbszkij kutatóintézet igazgatója egy moszkvai sajtóértekezleten.

Kollégája, Borisz Polozsij professzor arra mutatott rá, hogy az internet egyre nagyobb szerepet játszik az emberek életében, teli van olyan oldalakkal, amelyeken az öngyilkosságról folyik a szó, s a szóból nem ritkán tett lesz.

Oroszországban a 40-49 éves korosztályban a leggyakoribb az öngyilkosság: az életüknek véget vető férfiak átlagos életkora 43, a nőké 52 év, hatszor annyi férfi végez magával, mint nő, viszont a nők több öngyilkossági kísérletet követnek el - mondta.

A pszichiáterek között a leggyakoribb a halálos kimenetelű kísérlet, utánuk sorrendben a muzsikusok, a jogászok és a fiatal katonatisztek következnek.

A kutatók szerint évente a világon körülbelül egymillió ember követ el öngyilkosságot, és 10-20 millió tesz erre kísérletet, vagyis több ember hal meg így, mint a világ összes fegyveres konfliktusaiban, s a halálokok sorában az öngyilkosságok követelik a 8. legtöbb áldozatot.

Az öngyilkosságok számát tekintve a világon az ortodox muzulmán országok állnak az utolsó helyen: Szaúd-Arábia és Kuvait - mondta el a professzor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását