2024. május 11. - Ferenc

A Fidesz szégyenletes MSZP-s támadásról beszél

A Fidesz szégyenteljesnek és példátlannak tartja, hogy az MSZP durva támadást indított a köztársasági elnök és az alkotmányos intézmények ellen.
2009. március 26. csütörtök 12:30 - HírExtra
Balsai István fideszes képviselő szégyenteljesnek és példátlannak nevezte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy az MSZP "durva támadást indított a köztársasági elnök és az alkotmányos intézmények ellen".

Magyarország szégyene az, amit a szocialisták művelnek - jelentette ki Balsai István. Hozzátette: Sólyom László elnöki tisztségéből fakadó kötelezettségének tett eleget, amikor a kialakult alkotmányos helyzetről nyilatkozott, és kifejtette, hogy előre hozott választások megtartását látná helyesnek.

Az államfő nincs egyedül ezzel a véleményével, rajta kívül milliók gondolják így, csak néhány szocialista politikus és Fodor Gábor SZDSZ-elnök menetel ezzel szembe - vélekedett Balsai István.

A fideszes politikus úgy vélte, Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője és más szocialista politikusok "rendkívül durva, minősíthetetlen módon" reagáltak az államfő szavaira, amikor arra figyelmeztették, hogy a szavazófülkében nyilvánítson véleményt.

Nem tudom, nem fognak-e törvényjavaslatot benyújtani arról, hogy mikor szabad megszólalnia a köztársasági elnöknek és mikor nem - jegyezte meg Balsai István.
Az ellenzéki képviselő szerint a köztársasági elnök elleni támadáson túl a szocialisták az utóbbi időben az alkotmányos intézmények ellen is támadást indítottak. Ide sorolta, hogy törvényben próbálják korlátozni a vélemény- és gyülekezési szabadságot, és miattuk nem sikerül egy éve megválasztani a Legfelsőbb Bíróság elnökét.

Szerinte ebbe a sorba illik az is, hogy Gyurcsány Ferenc kongresszusi beszédében "durván nekirohant" az ügyészségnek és a bíráknak. Emlékeztetett: Sólyom László államfő elfogadhatatlannak nevezte a bírákat és az ügyészeket ért miniszterelnöki támadást.

Lendvai Ildikó szerdán azt mondta, hogy az államfőnek a szavazófülkében kell kifejeznie pártszimpátiáit, és nem közjogi méltóságként tett nyilatkozataiban. Tóbiás József frakcióigazgató csütörtökön pártja nevében arra kérte Sólyom Lászlót, hogy ne szabjon irányt annak az egyeztetésnek, amelyet a politikai pártok folytatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását