2024. május 14. - Bonifác

Plusz pénz a János Kórháznak

Egyhangú döntéssel 150 millió forintos egyszeri, vissza nem térítendő támogatást biztosított a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön a János Kórház részére.
2008. január 31. csütörtök 23:01 - Hírextra

A testület decemberben a János, a Margit és a Budai Gyermekkórház összevonása kapcsán már határozott arról, hogy márciusig rendezni kívánja az integráció során 400 millió forintos kötelezettséget öröklő János Kórház helyzetét. Az intézmény működőképességének biztosításával, illetve az utóbbi időben megnövekedett betegforgalommal indokolta a városvezetés a vissza nem térítendő gyors támogatást.

A kormánypártok szavazataival döntött a közgyűlés az önkormányzati szociális intézmények térítési díjainak emeléséről. Ennek mértéke változó, a gyermekotthonoknál 4,5 százalék, a szociális otthonoknál pedig a több jövedelemmel rendelkezőtől több, a kisebb jövedelműektől pedig kevesebb pénzt kérhetnek.

Ugyancsak a kormánypártok fogadták el azt a javaslatot, hogy az önkormányzati bérlakások lakbérét csökkentsék az áfa 20 százalékos mértékével. A bérlők azonban továbbra is az eddigi összeget fizetik, mivel a nettó összeget ez évtől áfa is terheli.

Elutasította a közgyűlés kormánypárti többsége az összes ingatlan-elővásárlási javaslatot. A fideszes Kosztolányi Dénes a kormányzati negyedhez kapcsolódóan szorgalmazta egy Szabolcs utcai épület megvásárlását.

A Paulay utca 52. szám alatti ingatlan megvásárlását a Radnóti Színház hátsó színpadának megőrzése érdekében indítványozta az ellenzék. Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes közölte, hogy az ingatlan új tulajdonosa szóban már ígéretet tett arra, hogy a hátsó színpad működését továbbra is biztosítják. Ezért a többség nem tartotta indokoltnak az áfával együtt 700 millió forint körüli ingatlanvásárlást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását