2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Pszichológusok segítik az utasokat

Pszichológusok segítenek a rendkívüli helyzet feldolgozásában a hóviharok miatt vasútállomások várótermeiben rekedt utasoknak a kelet-kínai Csöcsiang (Zhejiang) tartományban.
2008. január 31. csütörtök 22:44 - Hírextra

A Kína déli és keleti tartományait érintő havazás, ónos eső és jég több tucat halálos áldozatot követelt, energiaellátási zavarokat és tömegközlekedési káoszt okozott az utazási csúcsszezonnak számító kínai holdújév előtt.

Csöcsiang tartomány fővárosában, Hangcsouban (Hangzhou) egy 16 pszichológusból álló csapatot állítottak fel, akiket a hazatrésére várakozó utasok közötti krízishelyzetek megoldására készítettek fel - jelentette az Új Kína hírügynökség.

"A fáradság és a nyugtalanság következtében rosszul működhet az immunrendszer és ez egyéb pszichológiai problémákat is okozhat" - mondta a csapat vezető pszichológusa.

Az állomásokon rekedt síró utasokat panaszaik meghallgatásával, megértő mosollyal, jó szóval próbálják segíteni. Az egyik utas, aki már beszélt a pszichológussal elmondta: társalgásuk rendkívül megnyugtató volt számára. "Az összeomlás határán voltam, miután néhány éjszakát töltöttem a hideg váróteremben."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását