2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Bokros Lajos az elszemtelenedésről beszélt

Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje szerint Magyarországon az ellensúlyok egyensúlya megbomlott és túlságosan is elszemtelenedett a szélsőjobboldali radikalizmus.
2010. március 23. kedd 15:40 - HírExtra
A hvg.hu internetes portál kedden tette közzé interjúját a volt pénzügyminiszterrel, aki kifejtette: a jogállamisággal és az érett parlamentáris demokráciával kapcsolatos kérdésekre adandó szabadelvű válaszokat az MDF és az SZDSZ által létrehozott választási együttműködés képviseli és képviselni is fogja.

Azzal kapcsolatban, hogy az MDF megszavazta a holokauszttagadást büntető Btk.-módosítását, Bokros Lajos közölte: az ő véleménye is azonos az MDF-es országgyűlési képviselőkével. Hozzátette: Magyarországon az ellensúlyok egyensúlya megbomlott, és túlságosan is elszemtelenedett a szélsőjobboldali radikalizmus.

Véleménye szerint "Magyarország nem engedheti meg magának, hogy a szólásszabadságot parttalanul és határtalanul értelmezze, mert ezzel mások emberi jogai oly mértékben sérülnek, hogy fölborultak az egészséges egyensúlyok". Mint mondta, Magyarország nem az Egyesült Államok, száz-százötven év múlva lehet, hogy az lesz. Akkor majd el lehet törölni ezt a törvényt - tette hozzá.

Bokros Lajos kifejtette, az iratnyilvánosság híve, mint fogalmazott, akkor is, ha húsz év eltelt a rendszerváltás óta, és akkor is, ha sokan arra hivatkoznak, hogy nemzetbiztonsági érdekek sérülhetnek.

Az interjúban közölte: a mostani MDF álláspontja az, hogy a múlt föltárását meg kell valósítani. Véleménye szerint egy egészséges lelkületű társadalom erkölcsi alapjainak része kell, hogy legyen a múlttal való szembenézés.

Az MDF miniszterelnök-jelöltje a hvg.hu-nak beszélt arról is, hogy érdemben kell tenni azért, hogy a cigány kisebbség munkához jusson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását