2024. május 21. - Konstantin

Mesterházy: húsz százalékkal nőhetnek a bruttó bérek

Mesterházy Attila szerint a bruttó keresetek mintegy 20 százalékkal emelkedhetnek a következő négy év átlagában.
2010. március 22. hétfő 20:14 - HírExtra
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje, az MTI-hez hétfőn eljutatott közleményében a Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségével (VDSZ) folytatott megbeszélését ismertetve hangsúlyozza, hogy a szocialista párt továbbra is fontosnak tartja a munka becsületének visszaállítását, valamint a tényleges állami szerepvállalást a munkahelyteremtésben.

Mesterházy Attila szerint ennek érdekében tovább csökkentenék a személyi jövedelmek adóterhelését, így a reálkeresetek évente 2,5-3 százalékkal növekedhetnek, ami négy év alatt 12 százalék körüli reálbér-emelkedésre adhat lehetőséget a termelékenység javulásával arányosan.

A kormánypárti jelölt kiemeli, hogy a gazdasági válság elmúltával kiszélesítenék a cafeteria lehetőségeit. A melegétkezési jegyek, havi 12 ezer forintig ismét adómentességet kapnának 2011. január 1-jétől, amikortól éves szinten az üdülési csekkek is adómentességet élvezhetnének a mindenkori minimálbér értékéig - fejti ki Mesterházy Attila.

A szocialista politikus hozzáteszi: az MSZP a munkavállalókat terhelő elvonásokat is tovább kívánja csökkenteni. A szocialisták ennek érdekében négy év alatt összesen 4 százalékkal csökkentenék a munkavállalók járulékterhét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását