2024. április 27. - Zita

A vizitdíj és a napidíj sem hozott jelentős bevételt

A Magyar Orvosi Kamara szerint a vizitdíj és kórházi napidíj nem hozott jelentős bevételt sem az alapellátásban, sem a kórházaknál és érdemben nem volt hatással a hálapénzre sem - erről Éger István elnök beszélt szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. január 30. szerda 15:11 - Hírextra

Visszautasítják azokat a kormányzati kijelentéseket, miszerint a költségvetésből nem tudják majd pótolni a vizitdíj és a kórházi napidíj bevételeit, amennyiben a népszavazáson a többség ezen díjak eltörlésére szavaz. Mint mondta, a kormánynak az a feladata, hogy biztosítsa a praxisok biztonságos működését és megfelelő finanszírozását - mondta.

"Amennyiben a vizitdíj intézménye megszűnne, a Magyar orvosi Kamara mindent el fog követni annak érdekében, hogy az ezzel kapcsolatban jelentkező bevételkiesést a következő év költségvetésébe megjelenítsék a döntéshozók, tehát az alapellátás működőképes maradjon" - fogalmazott a köztestület elnöke. Megjegyezte: "informálódásai" szerint, ha a népszavazás a díjak eltörlését hozza, legkorábban 2009-től nem kell majd fizetni.

Az elnök szerint ahhoz hogy a háziorvosi praxisok megfelelően tudjon működni, a jelenlegi finanszírozás kétszeresére lenne szükség.

A díjfizetéssel a MOK továbbra sem ért egyet, továbbá praxisonként a vizitdíj-bevétel - betegszámtól függően - nagyon eltérő bevételt jelent az orvosoknak. Van ahol a bevétel 80-90 ezer, de van olyan praxis is, ahol ez az összeg eléri a 400 ezer forintot havonta, ugyanakkor egy rendelő fenntartási, működtetési költségei nagyjából megegyeznek - mondta Éger István.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. január 30. 18:47
Nem tudom Égernek mi a jelentős bevétel.
Szerintem az egészségügyben minden fillér számít, mert a befizetett járulékok nem fedezik az egészségügy költségeit.
Az pedig a legfontosabb, hogy az a személy fizessen, aki a szolgáltatást igénybe veszi. (A kórházi napidíj haszna máris megjelent a szolgáltatásban: a fiam kórházban volt pár napig, bőséges és jóízű ételt kaptak - mindannyiuk megelégedésére.
Éger szerint a betegek helyett az állam fizessen a költségvetésből, mintha nem tudná, hogy a költségvetés a mi adófizetői pénzünk.
thurvj97
2008. január 30. 17:31
Ki hazudik? A háziorvosok nem így nyilatkoznak. Ők bizonyára nem kapnak a FIDESZ-től apanázst, mint az elvakult Éger.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását