2024. május 19. - Ivó, Milán

Káros ez a gazdaságpolitika?

Szijjártó Péter szerint beszűkült gondolkodást tükröz, ha a kormány a gazdasági növekedés helyett a költségvetés hiányának mértékére koncentrál.
2009. május 14. csütörtök 21:57 - HírExtra
Ez az álláspont nagyon beszűkült gondolkodást tükröz - vélekedett Szijjártó Péter, aki szerint a kormányszóvivő érti a Fidesz gondolkodásmódját, amely a növekedésorientált gazdaságpolitikát helyezi előtérbe, ám "megmondták neki, mit kell mondania".

Budai Bernadett a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: a Fidesz eddigi felelőtlen javaslatai - amelyekkel a válságkezelő lépéseket visszavonná - a kormány számításai szerint jövőre 1.561, azt követően pedig 1.703 milliárd forinttal rontanák összességében a költségvetés pozícióját, azaz 2010-ben a tervezett háromhoz képest 6 százalékkal, 2011-ben pedig 6,2 százalékkal lenne nagyobb a hiány.

A kormány szándéka az, hogy az ország iránti erősödő bizalmat megtartsa, ám ezt a Fidesz által bejelentett "visszavonó intézkedések" aláásnák - fogalmazott a szóvivő. Hozzátette: ha gyengül az országgal szembeni bizalom, akkor gyengül a forint árfolyama is, és ez veszélyeztetné 750.000 család devizahitelből finanszírozott otthonát, vagy egymillió autótulajdonos a gépkocsiját.

A Fidesz politikusa közölte: a kormány rendívül káros gondolkodásmódját az MSZP-csomag is tükrözi.

Szijjártó Péter leszögezte: a költségvetési hiány szintjétől még egyetlen ország sem lett sikeres, hiszen egy ország attól sikeres, ha növekedés van.

"A kormányszóvivő asszonynak üzenjük, (...) minden káros döntést meg fogunk szüntetni, amit hoznak, és jó lenne ha már befejeznék az MSZP-csomag forszírozását, hiszen az sok kárt okoz Magyarországnak" - fogalmazott Szijjártó Péter.

A politikus megismételte pártja korábban is hangoztatott álláspontját, amely szerint most nem a gazdasági-pénzügyi válság, hanem az MSZP válságának kezelése folyik. Szijjártó Péter emlékeztetett Szili Katalin pécsi vereségére a polgármester-választáson, a fővárosi közgyűlésben Kivágóné esetére, a 13. havi nyugdíj megvonására, az ingatlanadóval kapcsolatos "ötletelésre", és ennek kapcsán Bajnai Gordonnak arra a megjegyzésére (ami miatt a kormányfő már bocsánatot is kért), hogy aki nem tudja fenntartani a lakását, költözzön kisebbe.

Ezek mind egy méltatlan és szánalmas politikai végjáték állomásai - vélekedett Szijjártó Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását