2024. május 21. - Konstantin

Megszűnhet pár tagozat országos minősítése

Több tagozat is elveszítheti országos minősítését, ha így dönt az erről szóló előterjesztés alapján az MSZP választmánya ez évi első ülésén, szombaton Budapesten - tudta meg az MTI.
2008. január 26. szombat 12:51 - Hírextra
A távirati iroda péntek este számolt be arról, hogy az MSZP társadalompolitikai tagozata országos minősítésének megvonását javasolja az a testület, amely a választmány, a platformok és a tagozatok képviselőiből, illetve az elnökség delegáltjából állt.

Az MTI úgy tudja, hogy társadalompolitikai mellett több más tagozat országos minősítését is megvonhatják, többek között a jogi és közigazgatási, a karitatív, és a dolgozói-tulajdonosi tagozatét.

Ezeknek a tagozatoknak a minősítését azért vonhatják meg, mert többszöri felszólításra sem reagáltak a minősítésük megerősítését végző testület megkeresésére.

Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke a testület ülésének kezdetén azt mondta: az MSZP-nek és az országnak is az az érdeke, hogy 2008 az építkezésről szóljon, illetve a szakmapolitikai kérdések napirendre vételéről.

A választmányi elnök úgy értékelte, hogy az elmúlt év nehéz és komplex volt, de a mostani sem lesz könnyű.

Az új évben - folytatta - a reformokhoz, a kormányzati cselekvéshez kötődő intézkedések finomítása a kulcsfeladat. Megjegyezte ugyanakkor, az év első része a népszavazáshoz kapcsolódó politikai viták jegyében fog telni.

A választmányon tájékoztatót tart Kondorosi Ferenc, az Új rend programjáért felelős kormánybiztos és Ujhelyi István, az MSZP alelnöke a párt képzési feladatairól.

Az MSZP választmányának az alapszabály szerint január 31-ig kell a minősítést elvégezni. Ilyen megerősítésre korábban nem került sor.

Az országos minősítés megvonása ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a tagozat ne működhetne tovább. Jogai azonban csökkennek, miután a választmány ülésén nem teljes jogú, azaz szavazati joggal rendelkező tagként vennének részt, hanem csak meghívottként.

Az országos tagozatnak emellett joga van igénybe venni a párt infrastruktúráját és részt vehet más országos párttestület munkájában.

an többször kritizálta a kormányt, az MSZP-t. A tagozat egyet nem értését fejezte ki többek között a megszorításokkal, az egészségügyi reformmal kapcsolatban. A szerveződés vezetője jelenleg Gráner Gyula, a tagozat munkájába párton kívüliként bekapcsolódott Gazsó Ferenc szociológus is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását