2024. május 17. - Paszkál

Gál J. tagadja, hogy a biztosítói modellválasztási vita miatt távozott Molnár

Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) államtitkára cáfolta, hogy a több-biztosítós egészségügyi rendszer bevezetéséhez szükséges kormányzati támogatás hiánya lett volna Molnár Lajos egészségügyi miniszter lemondásának indoka. Erről az államtitkár
2007. április 5. csütörtök 09:22 - Hírextra
"Ez így ebben a formában nem a lemondás indoka" - válaszolta Gál J. Zoltán arra a felvetésre, hogy SZDSZ-es képviselők szerint a lemondás indoka az: nem volt kormányzati támogatás a miniszter több-biztosítós egészségügyi reformmal kapcsolatos elképzelései mögött. A MeH államtitkára közölte: "a reform nem az, amit egy miniszter, vagy egy képviselő ott az íróasztal fölött kitalál, a reform az, amihez van 194 szavazat a parlamentben".

Hozzátette: a reform első szakaszához ezt a támogatást sikerült megteremtenie Molnár Lajosnak, azzal együtt, hogy ez nagy vitákkal járt. Gál J. Zoltán szerint a miniszter azzal, hogy "hátrébb lépett", mutatja, hogy jól tudja, ezeket a konfliktusokat a reform második szakaszában, amikor már a biztosítói modellválasztás a téma, nem lehet továbbvinni. Megjegyezte ugyanakkor: Molnár Lajos lemondásának nyilván volt számos személyes indoka is.

Az államtitkár cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint pénteken szóváltás volt a miniszterelnök és az egészségügyi miniszter között, aki akkor szóban már benyújtotta a lemondását.

Kitért arra, hogy hétfőn kezdődtek el a modellválasztással kapcsolatos szakmai egyeztetések, amelyen ott ültek az egészségügyi tárca, az Államreform Bizottság és a koalíciós pártok képviselői. Itt nem személyes ellentétek kerültek napirendre, hanem szakmai kérdések - közölte a politikus. Mint mondta, ez feladatosztó megbeszélés volt, ahol a miniszterelnök kérdéseket tett föl, tanulmányokat rendelt meg.

Gál J. Zoltán azt mondta: a koalíciós pártok között egyetértés van abban, hogy a biztosítási rendszeren változtatni kell, abban is egyetértés van, hogy meg kell őrizni a nemzeti kockázatközösséget, illetve hogy ezen túl versenyre van szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását