2024. május 9. - Gergely

Sztrájkok Fejér megyében

Fehérváron szünetelt a tanítás több iskolában két órán át, nincs egészségügyi alapellátás a rendelők 80 százalékában. A Fejér megyei kórházi dolgozók szolidaritást vállaltak, de nem tartanak munkabeszüntetést, a gazdák félpályás útlezárással demonstrálnak
2007. december 17. hétfő 13:07 - Hírextra
Fejér megyében csak székesfehérvári oktatási intézmények csatlakoztak a sztrájkhoz. Három általános, egy középiskolában és egy kollégiumban körülbelül 100 pedagógus nem vette fel a munkát 8-10 óráig. A gyerekekre itt is felügyeltek azonban. A legtöbb sztrájkoló a Szent István Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakközépiskolában volt. 83 tanárból 43-an csatlakoztak a Liga Szakszervezetek felhívásához. Ennek a fő oka, hogy szeptembertől az intézményt az önkormányzat összevonja egy másikkal, és az ígértek ellenére nem a Szent István lesz a vezető intézmény - mondta a Független Hírügynökségnek Kócsa Péter, a PDSZ megyei ügyvivője. 10 órától minden intézményben megkezdődött a rendes munka.

Székesfehérváron a háziorvosok és házi gyermekorvosok 80 százaléka nem vette fel a munkát, ám reggel 7 órától megerősítve üzemel a sürgősségi betegellátás. Sok a beteg, de eddig minden rendben zajlott. Az ügyeleten a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt el tudják látni, probléma nem volt - adott tájékoztatást Tóth József háziorvos, az Alba Családorvosi Egyesület elnöke.
A Fejér megyei kórházakban a megszokott rendben zajlik a munka. A fehérvári, dunaújvárosi és a móri intézmény dolgozói szolidaritásukat a Magyar Ápolási Egyesület emblémáját tartalmazó kitűzővel fejezik ki, amelyet egész nap viselnek.

A Fejér megyei gazdák részt vesznek a hétfői fővárosi Alkotmány utcai tüntetésen, valamint Fejér megyében hetven gazda tart félpályás útlezárást Székesfehérvár, Bicske és Cece határában. A demonstráció reggel 9-től 15 óráig tart. Sötétedés után levonulnak a gazdák az utakról, hogy ne okozzanak balesetet - mondta Balogh György, a MAGOSZ Fejér megyei demonstráció bizottságának tagja.

Az Alba Volán dolgozói nem sztrájkolnak hétfőn, mert megegyezés született a buszsofőrök korkedvezményes nyugdíjazásáról a minisztérium és több szakszervezet között - tájékoztatta a Független Hírügynökséget
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását