2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kezdődnek a felvételik

Pénteken és szombaton írják a központi, egységes írásbeli vizsgákat a középiskolába készülő diákok. Idén összesen csaknem 66 ezer tanuló jelentkezett. A nyolc évfolyamos gimnáziumi írásbelin 3042-en, a hat évfolyamoson 4927-en írják meg a tesztet, a hagyo
2008. január 25. péntek 10:59 - Hírextra
A hat és a nyolc évfolyamos gimnáziumokban péntek délután kettőtől, a kilencedik évfolyamra jelentkezők pedig másnap délelőtt tíz órától írják meg a központi feladatlapokat, anyanyelvből és matematikából. A kétszer 45 perces vizsgán elsősorban nem a lexikális tudást, hanem a tanultak alkalmazását tesztelik.

A kilencedik évfolyamra jelentkezők számára 353 középfokú iskolában előírás a központi írásbeli. A nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályt indító iskolák közül 33, a hat évfolyamost indítók közül pedig 52 iskola támaszkodik a döntésben a központi írásbeli eredményére. Ez azt jelenti, hogy átlagosan minden harmadik középiskolában írják elő a részvételt - olvasható az Oktatási és Kulturális Minisztérium közleményében.

Az írásbeli vizsga eredményét tartalmazó "Értékelő lapot" február 8-ig vehetik át a diákok abban a középiskolában, ahol vizsgáztak. Ennek ismeretében tölthetik ki a jelentkezési lapot a választott középiskolákba vagy szakiskolákba. Emellett az Oktatási Hivatal Felvételi Központjába kell benyújtaniuk a felvételi adatlapot február 15-ig.
Forrás: hirtv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását