2024. március 2. - Lujza

Igennel kell szavazni

Mellár Tamás közgazdász szerint az igen szavazat az októberi referendumon nem azt jelenti, hogy "jöjjenek a migránsok számolatlanul és ellenőrizetlenül", hanem azt, hogy ha Magyarország az unió tagja, akkor az EU döntései rá is vonatkoznak.
2016. augusztus 27. szombat 14:09 - HírExtra


Az "igen" mellett érvelve Mellár Tamás az M1 aktuális csatornán péntek este hangsúlyozta: Magyarország az EU-tól az elmúlt években nemzeti össztermékének csaknem harmadát kapta meg támogatásként, amely nagyságrendjében az Egyesült Államok által a második világháború után Nyugat-Európának nyújtott Marshall-segélyhez hasonlítható.

Mindez nem működhet úgy, hogy közben az ország az unió közös problémáinak megoldásából nem veszi ki a részét, mert könnyen előállhat az a helyzet, hogy egy kétsebességes EU perifériáján találja magát - tette hozzá a szakember, a KSH volt elnöke.

Mellár Tamás szerint a "nem" válaszra biztató kormány csak "zsarolási potenciálra" akar szert tenni a népszavazással, az ellenzéki pártok bojkottfelhívása pedig "elhibázott, destruktív", e helyett nemzeti egységre lett volna szükség.

Ez a népszavazás nem közjogi, hanem politikai kérdésről szól - mondta.

Az október 2-ra kitűzött népszavazás kérdése így szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását