2024. április 28. - Valéria

Észak legendái - divatbemutató

Az északi jellegzetességekre, a természetes anyagokra, a híres skandináv designra, az ottani legendákra és mítoszokra épít S. Hegyi Lucia új kollekciója, amelyet csütörtök este mutattak be a VAM Design Centerben. Nagy várakozás előzte meg a divattervezőnő
2008. január 25. péntek 13:20 - Hírextra
A mostani öltözékek részben őrzik a jellegzetes Lucia-elemeket - a tiszta selyem, a santung, és más finom, természetes anyagokat, valamint a selyemfestés, kézi hímzés, gyöngyözés fontosságát - ám most sokkal visszafogottabb színvilágú, karakteres, artisztikusabb, elsősorban alkalmi ruhákat tervezett.

A hernyóselyem, a finom gyapjúszövet, a csipke, a jó tartású selyemszatén kissé retró hangulatot árasztott, amelyet felerősített a manökenek erősen tupírozott, féloldalas, vampszerű kontya és a magas sarkú cipő.

Az uralkodó színek a hegyikristály, a jáspis, az onyx, a márvány, az arany, az ezüst és a bronz, valamint a fekete és a fehér. Ezt a visszafogott, szinte monokróm színvilágot mintegy kontrasztként színesítették a magas sarkú piros lakkcipők és a piros körömlakk.

Sipos Zita sminkmester is illeszkedett az északi legendák világához: a manökenek sápadt sminket kaptak, csillámokkal az arcukon, élénk rúzs helyett csupán rózsaszín szájfénnyel.

A ruhák szabásánál talán most fontosabb szerepet kaptak a díszítések. Az ezüst és arany kézi hímzések és gyöngyözések szinte minden ruhán megjelentek. A legmeglepőbb újítás a levegőben úszó, az öltözékeket szinte lebegésszerűen kísérő arany és ezüst szálak volt.

Varga Miklós ékszereit a kollekcióhoz tervezte: ezekhez a megszokott fémeken kívül a természet organikus anyagait választotta: különös formájú, aranyozott és más színre befestett fakérgek és uszadékfák, mint gigantikus kitűzők tették egészen egyedivé a ruhákat.

Uralkodó ornamentika volt a stilizált rénszarvas agancs, amely a divatbemutató meghívójától és hátterétől, a ruhákra festett mintán keresztül szinte mindenütt megjelent.

Az északi jelleget stilizált mohák, páfrányok és rénszarvas agancsok hangsúlyozták, még az estélyi ruhákon is.

S. Hegyi Lucia az MTI munkatársának elárulta, hogy egy éven keresztül 160 ember dolgozott a 68 ruhából álló kollekción, amely 31 millió forintba került.

A divattervező elmondta, változatlanul nem tervezi hogy üzletet nyisson, hiszen nem elsősorban és nemcsak ruhákat tervez, hanem életmód és "lélekszabász" is, egyénre, személyre szabottan ajánl öltözékeket.

A divatbemutató sajtótájékoztatóján egész csapat vonult fel, érzékeltetve, milyen összehangolt csapatmunka szükséges ahhoz, hogy egy ilyen esemény megszülethessen: a szponzoroktól a fodrászokig, a művészeti tervezőtől a hímzőnőkig, a stylistoktól a művészettörténészig, a zenei szerkesztőtől és a hangosítótól a helyszínt nyújtó VAM Design Center vezetőjéig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását