2024. április 18. - Andrea, Ilma

Veszélybe kerülhet a színház

Egy korábbi rossz bérleti szerződés miatt jelentősen megnehezülhet a Radnóti Színház működése - derült ki a Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottságának csütörtöki ülésén.
2008. január 24. csütörtök 14:28 - Hírextra

A Paulay utca 52. szám alatti ingatlanban a színház 1997 óta bérel 75 négyzetméter területet. A színház a bérleményén alakította ki az úgynevezett hátsó színpadot és az ahhoz kapcsolódó díszlethordó folyosót. Az ingatlan tulajdonosa eladja a csaknem 600 négyzetméteres irodaházat több mint 550 millió forintért, a színháznak azonban a zavartalan működéshez erre a hátsó területre továbbra is szüksége van.

Bőhm András (SZDSZ) bizottsági elnök az MTI-nek elmondta, ha a hatályos, és szerinte rossz bérleti szerződés miatt a fővárosi önkormányzat nem kíván élni elővásárlási jogával az ingatlanra, akkor azonnal megszűnik a bérleti szerződés is.

Emiatt sürgősen át kell tekinteni a színház működésével kapcsolatos további lehetőségeket. A bizottság felkérte a főpolgármestert, keressen jogi lehetőséget a helyzet tisztázására - tette hozzá.
Csomós Miklós (Fidesz) alelnök közölte, hogy a rossz szerződés miatt könnyen ellehetetlenülhet az ország egyik legjobb színházának a szakmai munkája, működése. Megjegyezte, hogy a bizottság nem foglalt állást az elővásárlással kapcsolatban, amiről egyébként végleges döntést amúgy is a Fővárosi Közgyűlés hoz a jövő héten.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását