2024. április 25. - Márk

Bergman Rítus a Radnótiban

Ingmar Bergman Rítus című alkotása lesz a Radnóti Színház negyedik bemutatója az évadban; az előadást Lukáts Andor rendezésében láthatja a közönség - tájékoztatta Tolmár Fanni sajtóreferens az MTI-t.
2007. december 29. szombat 08:52 - Hírextra
A darab olvasópróbáját február 18-án tartják, a bemutatót április 6-ára tervezik.

A történet szerint három elismert előadóművészt bíróság elé idéznek egyik produkciójuk miatt. A bíró egy hivatalnok bürokratikus aprólékosságával próbálja megfejteni a három különös személyiség titkát, ám hamarosan világossá válik, hogy megszokott módszerei ebben az ügyben kudarcra vannak ítélve - olvasható az előadás ismertetőjében.

Mint írják, a vizsgálóbíró és a kihallgatott művészek hatalmas szellemi párbajt vívnak, miközben a három művészt összekötő szerelmi háromszög bonyodalmainak is tanúja lehet a néző. "Lehullanak az álarcok, feltárulnak a legféltettebb titkok: és csak csupasz gesztusok maradnak, meztelen arcok, tiszta mondatok" - áll a darabról szóló összegzésben.

Saját művéből Ingmar Bergman svéd filmrendező 1969-ben készített filmet Rítus címmel, amelyben Hans figuráját Gunnar Björnstrand, Thea alakját Ingrid Thulin formálta meg, Anders Ek Sebastian pedig Erik Hell, a bíró szerepében látható, az operatőr Sven Nykvist.

A Radnóti Színházban a darabot Kúnos László fordításában játsszák, Hansként Szervét Tibort, Thea szerepében Kováts Adél láthatja a közönség, Sebastian figuráját Schneider Zoltán, a bírót Bálint András alakítja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását