2024. április 20. - Tivadar

Kossuth téri tüntetők a rendőrség pártján

Egy órán keresztül szimpátiatüntetést tartottak a debreceni rendőrkapitányság előtt csütörtökön a helyi Kossuth téri kormányellenes tüntetők, akik 494 napja mindennap tüntetnek Debrecenben a kormány ellen.
2008. január 24. csütörtök 19:55 - Hírextra
"Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk megköszönni a rendőrség általunk tisztességesnek tartott tagjainak a segítséget, hogy Debrecenben bonyodalmak nélkül zajlottak eddig a tüntetések" - mondta a mintegy 20 egybegyűlt előtt Ágoston Tibor, a tüntetések egyik állandó szónoka.

Egyúttal ostorozta azokat a rendőröket, akiket "kiszolgálóknak" nevezett, s akik a rendőri túlkapások miatt kerültek bíróság elé.

A tüntetés végén petíciót adtak át a debreceni rendőrkapitánynak, Sóvágó Sándornak, amiben részletesen kifejtik a tüntetés okát, célját, s kérik a rendőrséget, "oszlassák fel bűnös alegységeiket, amelyek részt vettek a 2006-os őszi eseményekben Budapesten".

Nagy János, a tüntetők egyik vezetője a petíció ismertetésekor hangsúlyozta: a dokumentum igazából a legfelsőbb rendőri vezetőknek szól, ezért arra kérték a debreceni rendőrkapitányt, hogy azt továbbítsa a feletteseinek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását