2024. április 19. - Emma

Heath Ledger halála véletlen baleset volt?

A rendőrség és a filmsztár családja szerint Heath Ledger halála "véletlen baleset" volt, a boncolás végleges eredménye azonban csak tíz nap múlva várható.
2008. január 24. csütörtök 11:51 - Hírextra

A nyomozók hatféle gyógyszert találtak a sztár lakásában, a hálószobában és a fürdőszobában, de Ledger mindegyikhez legálisan jutott hozzá. Néhányat Európában írtak fel neki, mert a közelmúltban Londonban forgatott.

További részletek derültek ki a bejárónő vallomásából is: a hölgy kedden 13 órakor (New York-i idő szerint) bement Ledger hálószobájába, hogy kicseréljen egy villanykörtét. Látta, hogy a színész alszik, és hallotta a horkolását. 14.45-kor a masszőrnő kopogott be a hálószoba ajtaján, de nem kapott választ. Benyitott, és úgy észlelte, hogy Ledger eszméletlen. Ekkor felhívta Mary-Kate Olsent, a ház tulajdonosát, akinek telefonszáma be volt programozva a sztár mobiltelefonjába, hogy tanácsot kérjen tőle. A nő azonnal odaküldte biztonsági szakemberét, ám közben a masszőr rádöbbent, hogy a színész halott, ezért ismét Olsent hívta, majd a mentőket riasztotta. Pár perccel később Olsen embere és a mentősök is megérkeztek, ám csak a halál beálltát tudták konstatálni.

Ledgert az ágyán, arcra borulva, meztelenül találták meg. Az altató- és nyugtatópirulákon kívül az ágy lábánál egy összesodort húszdolláros bankjegyet is felfedeztek a rendőrök. Ezt is alaposan megvizsgálták, de kábítószer nyomát nem fedezték fel rajta. (Egyes drogokat keskeny csővé sodort bankókon keresztül szippantanak fel a narkósok.)

A nyomozás eddig kiszivárgott részletei alapján a hatóságok semmiféle kábítószerre vagy egyéb illegális szerre utaló bizonyítékot nem leltek a lakásban.

A 28 éves korában elhunyt ausztrál színész ügyében szerdán kezdődött el a törvényszéki orvostani vizsgálat. "A boncolás lezajlott, és Mr. Ledger halálának okát további kutatással" próbálják kideríteni - mondta az orvosi szóvivő, aki szerint 10-14 nap múlva várható a szövettani és toxikológiai eredmény.
Több magyarázat is napvilágot látott arról, hogy vajon miért volt szüksége az általában kiegyensúlyozott, józan, az életet és munkáját élvező színésznek a gyógyszerekre. Egy csütörtöki sydneyi napilap előásott egy hónapokkal ezelőtti nyilatkozatot, amelyben Ledger álmatlanságra panaszkodott, és ezt akkori, Batman-beli szerepével, a "lelketlen, tömeggyilkos, skizofrén" Joker alakításával hozta összefüggésbe.

Ledger korábbi élettársa, Michelle Williams jelenleg éppen Svédországban forgat, ám sajtójelentés szerint a halálhírre visszarepült New Yorkba. A pár Ang Lee Oscar-díjas Brokeback Mountain - túl a barátságon című filmjének forgatásán ismerkedett meg. Szerelmükből egy kislány született, aki most kétéves. Tavaly szeptemberben, békében költözött el a színész a brooklyni családi otthonból, azóta élt a SoHo negyedbeli bérlakásban.

A tajvani rendező élete egyik "legfelhőtlenebbül boldog" időszakának nevezte a Ledgerrel való forgatást. A sztárt Oscar-díjra is jelölték a kovbojszerelemről szóló filmben nyújtott alakításáért. "Többet vitt bele Ennis szerepébe, mint amit bármelyikünk el tudott volna képzelni - szomjazást az életre, a szerelemre és az igazságra és sebezhetőséget, amely miatt mindenki, aki ismerte, szerette őt" - méltatta Lee az eltávozott színészt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását