2024. április 18. - Andrea, Ilma

Heath Ledgert gyászolják az ausztrálok

Az ausztrálokat sokkolta a 28 esztendős Heath Ledger távozása. A Perth-ből származó színész tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halálával foglalkozik a helyi média: számos neves kollégáján kívül Kevin Rudd, az ország miniszterelnöke is nyilatkozott a fi
2008. január 23. szerda 12:50 - Hírextra
Legdert New York-i lakásában találta meg kedden délután a bejárónője, a feltevések szerint gyógyszer-túladagolás végzett vele. A fiatal sztár meztelenül, arccal a föld felé feküdt az ágy lábánál, holtteste mellett receptre kapható altatótablettákat találtak, de nincs arra utal egyértelmű jel, hogy öngyilkosságot követett volna el.

"Sokszínű, embert próbáló szerepei egy ausztrál színész nagy alakításait idézik majd" - hangsúlyozta közleményében a kormányfő, és nemzete egyik legkiemelkedőbb színészének nevezte Ledgert, akit "élete virágában" vesztett el az ország.

Az Oscar-jelölt filmszínész a legfiatalabb tagja volt annak a "zárt körű klubnak", amelyet a helyi sajtó csak az "ausztrálok hollywoodi maffiája" becenéven emlegetett. Ide sorolták Nicole Kidmant, Russell Crowe-t, Naomi Wattsot és Hugh Jackmant is.

Ledger sikerei felkeltették a bulvársajtó figyelmét is. Az ifjú sztár a lesifotósok zaklatása miatt "menekült" vissza Amerikában, mert úgy érezte, hogy ott kevésbé van szem előtt.

Egyik legutóbbi filmje, a Candy rendezője, Neil Armfield szintén úgy emlékezett, hogy a paparazzók miatt "hihetetlenül szorongott". "Sok szempontból még gyerek volt, nagyon fiatalon hagyta el Perth-t és kezdte meg viharos karrierjét" - magyarázta Armfield, ugyanakkor elismerően jegyezte meg, hogy Ledger kitűnően irányította pályafutását. "Négy évvel ezelőtt úgy döntött, hogy maga veszi kezéve a sorsát, és a legérdekesebb rendezőkkel kezdett dolgozni. Sikeresen szakított a tinédzser-sztár imázzsal" - mondta a rendező.

"Mélyen tisztelem Heath munkáját, és mindig csodáltam folyamatos színészi fejlődését" - nyilatkozta a lesújtó hír hallatán a kedden Oscar-díjra jelölt Cate Blanchett. A szintén ausztrál származású színésznő az I'm Not There (Ott sem vagyok) című Bob Dylan-drámában, Ledger utolsó filmjében játszotta partnerét.

"Józan, nemes lelkű, jószívű, az életet élvező, önzetlen egyéniség volt" - mesélte róla gyászoló édesanyja. Kim Ledger megértően nyilatkozott a színész hozzátartozói felé áradó rajongói figyelemről, ám mindenkit megkért, hogy hagyja magára a családot a gyászával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását