2024. április 24. - György

Belgiumban a Krétakör

Kéthetes turnéra indul Belgiumba január végén a Krétakör Színház; Schilling Árpád rendezésével, a FEKETEországgal három belga városban lépnek fel 2-2 alkalommal - közölte a teátrum sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.
2008. január 24. csütörtök 20:11 - Hírextra
Csóka Tímea tájékoztatása szerint a társulat január 28-án és 29-én a namur-i Théatre Royal, február 1-jén és 2-án a brüsszeli KVS, február 5-én és 6-án pedig a turnhouti De Warande színpadán lép fel.
A Krétakör az Europalia fesztivál meghívására utazik Belgiumba. A brüsszeli alapítású seregszemle 1969 óta egyfajta kulturális biennáléként népszerűsíti az Európai Unió tagországainak, illetve tagjelölt országainak művészeti értékeit, minden évben több mint három hónapon át várja a közönséget kulturális programokkal: a francia és flamand nyelven feliratozott színházi előadások mellett bábszínházi, táncművészeti és cirkuszi produkciók, továbbá kiállítások, koncertek, filmvetítések és konferenciák gazdag választékát kínálják.

A FEKETEország premierje 2004 októberében volt Budapesten, azóta a magyar színpadokon kívül Hollandia és Franciaország több városában, Luxemburgban, Németországban és Oroszországban is vendégszerepelt a darabbal a Krétakör.

Tavaly Horvátországban, Írországban és Szlovéniában is járt a társulat a darabbal, amely a ljubljanai Ex Ponto Fesztiválon a közönség szavazatai alapján elnyerte a legjobb előadás díját.
A darab, amelyet Babits Mihály Fekete ország című verse ihletett, improvizációkon alapuló, szatirikus hangvételű produkció, amelynek mozaikjaiból a világ széteső, sokszor ijesztő, néha groteszk képe áll össze.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását