2024. június 1. - Tünde

MSZP: A politikai burzsoázia pártja a Fidesz

Kialakulóban van a magyar politikai burzsoázia, amelynek pártja a Fidesz - hangzott el két szocialista politikus, Burány Sándor és Trippon Norbert pénteki sajtótájékoztatóján.
2010. december 10. péntek 12:04 - HírExtra
Trippon Norbert, az MSZP fővárosi elnökségi tagja úgy fogalmazott, hogy a Fidesz kormányzásának eredményeként egyre kevesebben járnak jól az országban, leginkább ők maguk, miután a fővárosi fideszes politikusok között vannak olyanok, akik egyszerre öt-hat tisztséget is betöltenek, és mindegyik után felveszik a teljes juttatást.

Burány Sándor hangsúlyozta: az új adórendszer jövőre havonta egy minimálbérnyi összeggel többet hagy az országgyűlési képviselőknél és ez az összeg egyre magasabb, minél feljebb van valaki a ranglétrán.

Megjegyezte: vannak olyan vezető fideszes politikusok, akik - a családi adókedvezményeket is figyelembe véve - havonta 200-300 ezer forinttal többet vihetnek haza.
Véleménye szerint ez akkor is elfogadhatatlan lenne, ha ezt nem a hárommillió magán-nyugdíjpénztári taggal fizettetné meg a kormány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását