2024. május 9. - Gergely

Roma lánglovagok

Az idén 550 új munkahelyre várják a jelentkezőket a tűzoltóságok, s szeretnék, ha minél több roma fiatal is jelentkezne tűzoltónak - mondta Babák László polgári védelmi ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főosztályvezetője csütörtö
2008. január 24. csütörtök 20:20 - Hírextra
A helyi katasztrófavédelmi igazgatóság épületében tartott fórumon, amelyen cigány kisebbségi önkormányzati vezetők és roma civil szervezetek képviselői vettek részt, a romák számára is megnyíló munkalehetőség kapcsán az ezredes elmondta: a jelentkezéshez középfokú végzettség - beosztott tűzoltók esetében szakmunkásképző -, valamint egészségügyi, fizikai és pszichikai alkalmasság, valamint büntetlen előélet szükséges.

Elmondta azt is, hogy az 550 új munkahely létesítésével lehetővé válik a többi tűzoltó munkaidejének a csökkentése. Mándi László mérnök ezredes, hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgató az MTI érdeklődésére közölte: az 550 új munkahelyből 89 jut Hajdú-Bihar megyére, de már eddig 150-en jelentkeztek.

A megfelelő alkalmassági vizsgálatok után az első képzés már februárban megkezdődik, s négy hónapos felkészítéssel, majd az azt követő sikeres vizsgával válhatnak tűzoltóvá a jelöltek.
Az első új tűzoltók június végén, július elején léphetnek szolgálatba - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását