2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Havazás - Baranyában is kitették a táblákat

Baranyában több helyen kitették a "hólánc használata kötelező" táblákat, mivel csütörtök hajnalra 25-30 centiméter hó várható a térségben - közölte szerdán este a Magyar Közút regionális ügyelete az MTI-vel. Hasonlóan intézkedtek Somogyban is a 67-es úton.
2010. február 10. szerda 23:00 - HírExtra
Baranyában a táblákat az 56-os főút 23-as és 26-as kilométerénél, a 6-os főúton Hidasnál és Mecseknádasdnál, a 66-os úton Gödrénél, valamint a Szigetvár és Kaposvár közötti 67-es út egyes szakaszain helyezték ki. Mindemellett már a magyar-horvát határnál, a barcsi határátkelő belépő oldalán is hólánc használatára figyelmeztet a tábla.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint Baranyában délután óta csak néhány centiméternyi hó esett, de csütörtök hajnalra 25-30 centiméterre is vastagodhat. Egyelőre sehonnan sem jeleztek elakadást vagy balesetet, de a mellékutak már nehezebben járhatók - mondta az ügyeletes. Tájékoztatása szerint folyamatosan tisztítják a megye útjait.
A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy csak akkor keljenek útra, ha halaszthatatlan dolguk van, akkor is csak megfelelő műszaki állapotú, és a téli, jeges közlekedésre alkalmas felszereltségű gépkocsikkal.

A pécsi polgármesteri hivatal közleményben figyelmeztetett: a baranyai megyeszékhelyen a hó eltakarításával és síkosságmentesítéssel megbízott cégek csütörtök reggelig a főközlekedési útvonalakat és a tömegközlekedés által használt utcákat megtisztítják. Az erős szél miatt azonban mindezek ellenére fennakadások várhatók a közlekedésben.

Somogyban is kitették a "hólánc használata kötelező" táblákat a 67-es úton, mivel rövidesen nagy mennyiségű hó várható a térségben - közölte szerdán kora este Kőszegi András, a Magyar Közút ügyeletese az MTI-vel.

A táblákat a 67-es úton Zselicszentpál és Antalszállás között helyezték ki. A rendelkezés akkor lép érvénybe, ha nagy mennyiségű hó esik, s a haladó járművek, illetve az elakadó gépkocsik akadályoznák a hóeltakarítást - mondta az ügyeletes. A táblák a teherautókra és a személygépkocsikra egyaránt vonatkoznak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását