2024. május 15. - Zsófia, Szonja

"Cél, hogy a Fidesz ne nyerjen"

A szocialista pártnak a népszavazással az a célja, hogy megakadályozza a Fidesznek az egészségügyi és az oktatási reform egy-egy elemének szétzilálására irányuló szándékát, akaratát - mondta Juhász Ferenc kedden Budapesten, az MSZP informális frakcióülése
2008. január 22. kedd 19:19 - Hírextra

Cél, hogy a Fidesz ne nyerjen. A nem szavazatok többségbe kerülésére ebben a pillanatban nincs esély, arra viszont igenis van, hogy az igenek számát jelentősen csökkentsük és megakadályozzuk kétmillió igen szavazat megjelenését - fogalmazott az MSZP elnökhelyettese. Hozzátette: ha az utóbbi sikerül, akkor pártja kampánya sikeresnek lesz mondható.

Juhász Ferenc kitért arra, hogy tiszteletben tartják az Alkotmánybíróság kedden hozott döntését, amely elutasította a népszavazás elrendeléséről szóló országgyűlési határozat elleni kifogásokat.
A szocialista párt kampánykoordinátora emlékeztetett arra, hogy decemberben támogatták a referendumot elrendelő országgyűlési határozatot. A népszavazás időpontjával kapcsolatban Juhász Ferenc azt mondta, nem fognak találgatásokba bocsátkozni. Megjegyezte: furcsának tartja Tarlós István "megrendelését" az időponttal összefüggésben. (A Fidesz népszavazási kampányának irányítója a nap folyamán azt mondta, "április 6-a környékén" lehet a referendum.)

Egy másik, az Albert házaspár népszavazási kezdeményezését érintő újságírói kérdésre válaszolva Juhász Ferenc hangsúlyozta: az MSZP akár támogathatná is, hiszen az egészségbiztosítási törvény megfelel a házaspár által benyújtott kérdésben szereplő kritériumoknak.

"Nem versengő biztosítókról van szó, a szolidaritás elve alapján fog működni a több-pénztáras rendszer. De ha a szükséges támogatást összegyűjtik, nincs akadálya annak, hogy ezzel foglalkozzunk" - mondta Juhász Ferenc.

Göndör István frakcióvezető-helyettes ehhez kapcsolódva elmondta, hogy az MSZP képviselői aktívan részt fognak venni a népszavazási kampányban, amelynek során a reformokról fognak beszélni a szocialisták.

Nem kormányváltásról szól a népszavazás - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását