2024. április 29. - Péter

Clinton bóbiskolt a kamerák előtt

Bill Clinton volt amerikai elnök, a híres "keveset alvók" egyike megint bóbiskolt a kamerák előtt, ezúttal Martin Luther King emléknapján, egy New York-i baptista templomban.A politikus egy harlemi baptista templom istentiszteletén vett részt, amelyet az
2008. január 22. kedd 19:20 - Hírextra

Clinton díszvendégként az ünnepi emelvény mögött kapott ülőhelyet, így a megemlékezést közvetítő tévék felvették, amint Clinton küzd álmosságával. Fejét kezébe hajtva, csukott szemmel "figyelte" egy fekete szónok szavait, időnként kis híján előre bukott, akkor felébredt.

Bill Clinton felesége, a demokrata elnökjelöltségre pályázó Hillary Clinton az emléknapon egy másik templomba, az ugyancsak harlemi, híres Abesszin Baptista Templomba látogatott el.

Bill Clinton a híres amerikai keveset alvók közé tartozik. Elnöksége idején azzal büszkélkedett, hogy neki napi 4-5 óra alvás bőven elegendő. Teóriája szerint 15-20 perces napközbeni szundításokkal az ember felfrissul, "teljesen átalakul". Elnöksége alatt néha félórákra is lefeküdt napközben.

Amerikai alvásszakértők - akik szerint az egészséges életritmushoz napi 6-8 óra alvás szükséges - Bill Clintont emlegetik az úgynevezett keveset alvók egyik leghíresebb képviselőjeként. A felgyorsult élettempó termelte ki ezeket az embereket, akiknek ugyanúgy több alvásra lenne szükségük, de azt hiszik, hogy kevesebbel is beérik. A szakértők szerint az alvásmegvonás hosszú távon súlyos következményekkel járhat. Clinton néhány éve, 58 éves korában minden előzmény nélkül mellkasi fájdalomra és légzési nehézségekre panaszkodott: szívkoszorúér-áthidaló műtétet hajtottak végre rajta.

Bill Clinton korábban már többször bemutatta a szundítás művészetét. Leghíresebb, a sajtót bejárt szunyókálásai közé tartozott, amikor a New York-i baseball csapat, a Mets mérkőzésén hunyt egyet, illetve amikor Ronald Reagan temetésén bóbiskolt. Bill Clinton mellett a híres szundítók között tartják számon John F. Kennedyt és Ronald Reagant, továbbá Winston Churchillt, Thomas Edisont és Bonaparte Napóleont.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását