2024. május 2. - Zsigmond

A Magyar Kultúra Napja Brüsszelben is ünnep

A Magyar Kultúra Napja Brüsszelben is ünnep, hangsúlyozta Hegyi Gyula, az Európai Parlament kulturális bizottságának magyar tagja.
2008. január 22. kedd 14:49 - Hírextra

A magyar kultúra jó hírét uniós tagságunk óta az Európai Parlamentben is sikerült öregbíteni. Az épületegyüttes legforgalmasabb étterme előtt magyar szobor fogadja a napi több ezer látogatót, s ez a műalkotás divatos találkozópont is lett.

A brüsszeli Magyar Intézet gazdag kulturális programjai nemcsak a brüsszeli magyarok, hanem más nemzetiségűek körében is népszerűek.

A szocialista képviselő, aki a parlament részéről az európai filmörökség témafelelőse, fontosnak tartja, hogy az Európai Unió továbbra is álljon ki a nemzeti filmgyártás állami támogatása mellett, amit az Egyesült Államok hevesen ellenez.

Hegyi Gyula különösen fontosnak tartja, hogy 2010-ben kevesebb, mint két esztendő múlva Pécs lesz Európa kulturális fővárosa.

A magyar képviselő úgy látja, hogy az eddigi pécsi viták és elmondások még nem érték el az Európai Parlament ingerküszöbét.

Többet azonban nem szabad hibázni, most már mindenkinek össze kell fognia a sikerért. Hegyi szervezésében a kulturális bizottság tagjai még tavasszal Pécsre látogatnak, hogy a helyszínen tájékozódjanak az előkészületekről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását