2024. május 3. - Tímea, Irma

Idősotthon melegeknek

Európa első, homoszexuálisoknak szóló idősotthona nyílt meg Berlinben a hétvégén. A Village egyesület a pankowi Astra Nielsen-utcában lévő "Haus Asta Nielsen" gondozóközponttal együtt dolgozta ki a homoszexuálisok igényeit kielégítő külön emeleti rész kon
2008. január 21. hétfő 14:19 - Hírextra
Az új jellegű idősek otthonában leszbikus vagy meleg gondozottak felidézhetik életük emlékeit anélkül, hogy értetlenséggel vagy kirekesztéssel kellene számolniuk. A külön emeleten 18 egy- és öt kétágyas szoba van, amelyek kívánság szerint heteroszexuális idősek számára is nyitva állnak.
Az egyesület adatai szerint Berlinben 1300 leszbikus és homoszexuális él általános jellegű idősek otthonában. A Village szerint a szexualitás kérdéseire gyakran nem figyelnek oda az idősellátásban, ezért az egyneműek életvitelének tabuként kezelése megnehezíti a homoszexuális idősek ápolását.
A hetven évnél idősebb leszbikusok és melegek a többiektől eltérő társadalmi életet éltek, sokuknak egyáltalában nem voltak gyerekei és ezáltal idős korukban sem kaptak támogatást a fiatalabb nemzedéktől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását