2024. május 2. - Zsigmond

A Pannon Várszínház lemond a Hyppolitról

A feszültségeket megelőzendő a Pannon Várszínház leveszi őszi műsortervéről a Hyppolit, a lakáj című vígjátékot, mivel azt a másik veszprémi teátrum, a Petőfi Színház is a műsorára tűzte - mondta Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója hétfői vesz
2008. január 21. hétfő 20:19 - Hírextra

Rámutatott arra, hogy a darabot ők állították ugyan előbb a műsortervükbe, ám nemrég "egy korrekt, őszinte beszélgetést" folytatott Bujtor Istvánnal, a Petőfi Színház új igazgatójával, aki közölte: nem tájékoztatták a Pannon Várszínház műsortervéről, így bejelentette a Hyppolit előadását és már fővárosi színészeket szerződéssel is lekötött a bemutatóra.

Veszprém ne két konkurens színházáról, hanem színházi városként legyen ismert - indokolta döntését Vándorfi László, hozzátéve: visszalépésüket gesztusnak szánják a Petőfi Színház új vezetése iránt.

Közlése szerint Bujtor Istvánnal jó néhány kérdésben megegyeztek, különösen abban, hogy azonnal egyeztetnek egymással, ha ez szükségesnek látszik. Sajnálatos módon a Petőfi Színház előző vezetésével ez nem működött - jegyezte meg Vándorfi László.

Hangsúlyozta: arra kell törekedniük, hogy a 2000-ben országos rekordnak számító évi 26 ezer veszprémi bérletest visszacsábítsák, mert jelenleg a két színháznak együtt sincs fele ennyi bérletese, az utóbbi években a veszprémiek nem kis része eljárt más vidéki városok és a főváros színházaiba.
Ha jó mindkét színház, akkor mindkettőbe mennek majd a nézők - vélekedett Vándorfi László, hozzátéve, hogy szerinte még közös projekteket is létre tudnak majd hozni.

A színidirektor elmondta, hogy a Hyppolit helyett a Miniszter félrelép című vígjátékot tűzik műsorra a jövő évadban, amelynek első bemutatóját, A muzsika hangja premierjét már a nyáron megtartják. Az igazgató kiemelte: a világhírű angol musicalt Magyarországon eddig még csak a Budapesti Operettszínház játszotta.

Az új évad kezdetén - várhatóan szeptember végén, október elején - viszik színre Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című vígjátékát az Omega együttes zenéjével, és ősszel mutatják be Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című művét is.

Az igazgató tájékoztatása szerint a Pannon Várszínház a 2008/2009-es évadra két zenés ősbemutatót, "két igazi durranást" is tervez. Mivel azonban külföldi alkotókról van szó, s még szerzői jogi tárgyalások zajlanak, részleteket egyelőre nem árult el Vándorfi László.

A színháznak két bérleten kívüli előadása is lesz 2008-ban: a Reneszánsz Év jegyében, Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából bemutatják két veszprémi szerző, Asztalos István író és Kovács Attila zeneszerző Kinizsi Pál című zenés darabját.

A másik a Brusznyai Árpádnak emléket állító Moirák című dráma lesz, amelynek díszbemutatóját január 9-én, az 56-os veszprémi mártír kivégzésének 50. évfordulóján tartották meg. A darabot egész évben játssza majd a Pannon Várszínház - mutatott rá az igazgató, hozzátéve, hogy a dráma óriási sikert aratott, s nem csak az idősebb korosztályok, hanem a diákok körében is, akik felállva tapsolták az előadást, a színészek játékát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását