2024. április 25. - Márk

Kínaiak Magyarországon, magyarok Kínában

Kínai szakembereket és művészeket hívott meg Magyarország a jövő évi Magyar Filmszemlére, viszonzásul várhatóan magyar filmeket is vetítenek majd a sanghaji nemzetközi filmfesztiválon - mondta Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakáll
2007. november 17. szombat 16:48 - Hírextra

Közlése szerint a sanghaji filmarchívum vezetőivel folytatott megbeszélésre akkor került sor, amikor Szabó István rendező szimpóziumot tartott a kínai városban a kínai Magyar kulturális Évad keretében.
A rangos sanghaji nemzetközi filmfesztiválon még nem vett részt magyar alkotás, de a kínai Magyar Kulturális Évad által egyre többrétű kulturális kapcsolatokban a filmművészet is fontos szerepet játszik - ismertette, hozzátve, hogy Szabó István Oscar-díjas rendező filmjeit Kínában ismerik és szeretik.

A "Szabadság, szerelem" elnevezésű Magyar Kulturális Évad 2007 szeptemberében kezdődött Kínában és jövő év áprilisáig tart. A rendezvénysorozat keretében több száz magyar művész és program képviseli Magyarország kulturális életét, reprezentálja értékeit Pekingben, Sanghajban, Hongkongban és Sencsenben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását