2024. március 29. - Auguszta

Meghalt az Ames Brothers legidősebb tagja

Nyolcvanhat éves korában meghalt John Ames az ötvenes évek kitűnő amerikai énekegyüttesének legidősebb tagja. Az együttes leghíresebb dala, a Pajkos nő az árnyas utcán (The Naughty Lady of Shady Lane) évtizedekkel ezelőtt rendkívül népszerű volt Magyarors
2008. január 16. szerda 11:04 - Hírextra

John Ames ukrán bevándorlók kilenc gyermekének egyike volt. Németországban, Mainz közelében élt az utóbbi években. Szívroham következtében halt meg közölte lánya kedden.

Az Ames Brothers - John mellett Ed, Gene és Vic alkotta - az egyik legnépszerűbb kvartett volt az Egyesült Államokban még a rock and roll-őrület kitörése előtt. A fivérek dalárdáját éppen ötven évvel ezelőtt a Billboard magazin a legnépszerűbb vokálegyüttesnek kiáltotta ki.

A The Naughty Lady of Shady Lane milliós példányszámban fogyott az ötvenes években, s a számot később sokféle stílusban dolgozták fel szerte a világon a countrytól a rhythm and bluesig.

Az Ames Brothers híres száma volt még a Magyaroszágon szintén jól ismert Melodie d,amour, a Rockin Shoes, a The Man With Banjo valamint a Shades of Green.

A kvartett a hatvanas évek elején oszlott fel. A csodálatos, mély hangú John ezután megpróbálkozott az operával, de végül producer lett belőle, és fiatal tehetségeket menedzselt - mesélte leánya. A fivérek közül a kvartett feloszlása után Ed szólópályára lépett, Vic pedig 30 évvel ezelőtt autóbalesetben meghalt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását