2024. március 2. - Lujza

Elhunyt az orosz színész

Elhunyt Alekszandr Abdulov, az orosz színházi és filmművészet egyik kimagasló csillaga - közölte színháza csütörtökön reggel.
2008. január 3. csütörtök 10:42 - Hírextra

Abdulov 1953-ban született, 1974-ben végezte el a moszkvai Színház- és Filmművészeti Főiskolát és egyenesen a vizsgaelőadásról a neves Lenkom színházhoz hívta annak vezetője, Mark Zaharov rendező.

Az igen vonzó küllemű, kisportolt Abdulov hamar a színház egyik vezető színésze lett, s a hetvenes évek elejétől több mint nyolcvan filmben szerepelt. Ezek legtöbbje külföldön alig ismert, de sokat Oroszországban az állandóan ismételt klasszikusok között tartanak számon.

Jelentős szerepe volt a moszkvai filmfesztivál újbóli megszervezésében és rendszeresen szervezett jótékonysági eseményeket. Munkássága nyomán számos díjjal tüntették ki.

Az utóbbi években rendezett is. Éppen legújabb filmje forgatásáról került kórházba a nyár végén, s kiderült, hogy tüdőrákban szenved. A hírre a sajtó hasábjain a közönség szeretetének hulláma indult meg felé.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását