Meghalt az Ames Brothers legidősebb tagja

Nyolcvanhat éves korában meghalt John Ames az ötvenes évek kitűnő amerikai énekegyüttesének legidősebb tagja. Az együttes leghíresebb dala, a Pajkos nő az árnyas utcán (The Naughty Lady of Shady Lane) évtizedekkel ezelőtt rendkívül népszerű volt Magyarors

John Ames ukrán bevándorlók kilenc gyermekének egyike volt. Németországban, Mainz közelében élt az utóbbi években. Szívroham következtében halt meg közölte lánya kedden.

Az Ames Brothers - John mellett Ed, Gene és Vic alkotta - az egyik legnépszerűbb kvartett volt az Egyesült Államokban még a rock and roll-őrület kitörése előtt. A fivérek dalárdáját éppen ötven évvel ezelőtt a Billboard magazin a legnépszerűbb vokálegyüttesnek kiáltotta ki.

A The Naughty Lady of Shady Lane milliós példányszámban fogyott az ötvenes években, s a számot később sokféle stílusban dolgozták fel szerte a világon a countrytól a rhythm and bluesig.

Az Ames Brothers híres száma volt még a Magyaroszágon szintén jól ismert Melodie d,amour, a Rockin Shoes, a The Man With Banjo valamint a Shades of Green.

A kvartett a hatvanas évek elején oszlott fel. A csodálatos, mély hangú John ezután megpróbálkozott az operával, de végül producer lett belőle, és fiatal tehetségeket menedzselt - mesélte leánya. A fivérek közül a kvartett feloszlása után Ed szólópályára lépett, Vic pedig 30 évvel ezelőtt autóbalesetben meghalt.

Forrás: MTI