2024. május 7. - Gizella

Láthatatlan filmek klubja

Magyarországon kevéssé ismert vagy már elfeledett, valamint a moziforgalmazásból kimaradt horrorfilmeket vetítenek péntektől a fővárosi Ludwig Múzeumban, a láthatatlan filmek klubjában - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2008. január 16. szerda 09:22 - Hírextra

A június 20-ig tartó Rémület határok nélkül című sorozatban Ázsiától Európáig az amerikai "álomgyár" kliséitől mentes, független és underground horrorfilm-klasszikusokból láthatnak válogatást a nézők - írták a szervezők közleményükben.

Az ismertető szerint Paul Morrisseytől két alkotást láthatnak a horrorfilmek rajongói: az 1973-ban készült, Test Frankensteinnek című munkát és az 1974-es Vér Drakulának című filmet.

Műsorra tűzik Alejandro Jodorowsky A nyakkendő című pantomimfilmjét, amely Thomas Mann Az elcserélt fejek című műve alapján készült 1957-ben.

Juan López Moctezuma Őrültek háza című 1972-es munkáját Edgar Allen Poe Dr. Kátrány és Toll professzor módszere című műve alapján készítette.

A programban szerepel Shyam és Tulsi Ramsay Az ősi templom című 1984-es filmje, Nobuo Nakagawa Pokol című alkotása, valamint Robin Hardy A vesszőből font ember című munkája.
Az érdeklődők megtekinthetik Dario Argento Sóhajok című horrorfantáziáját, valamint Nikosz Nikolaidisz Singapore sling: A férfi, aki halottat szeretett című fekete-fehér munkáját.

Richard Stanley két filmje is szerepel a programban: a vudu szertartásokról és a fehérek uralmáról szóló Fehér sötétség, valamint a Porforgatag című mű.

A láthatatlan filmek klubjában vetítik még Carlos Batts American Gothic című expresszív-szürreális filmjét, valamint Nacho Cerda négy munkáját: az Ébredést, az Utóhatást, a Genesist, valamint Az elhagyottat.

A filmklub június 20-án Karim Hussain A szép szörnyeteg című alkotásával zárul a Ludwig Múzeumban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását