2024. április 27. - Zita

Nyelvparádé

A nyelvtanulási lehetőségek széles palettájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők szeptember 5-7. között a Nyelvparadén, a fővárosban; az idei rendezvény különlegessége az egyik kiadóval közösen szervezett Guiness-rekord kísérlet lesz - közölték a szervező
2008. szeptember 2. kedd 07:45 - Hírextra
A világ leghosszabb angolórája, a tervek szerint 73 órán keresztül tart majd, 24 középiskolás és tanár vesz részt rajta, s az Indiában 2005-ben felállított rekordot szeretnék megdönteni. A Puskás Tivadar Távközlési Technikum angolos diákjainak nem mindennapi vállalkozását a kiállításra látogatók kivetítőn át követhetik, de webkamerán keresztül látható lesz a rekordkísérlet a Longman Kiadó és a Nyelvparádé honlapján is.

Az idei, immár kilencedik nyelvparádén több mint 100 kiállító képviselteti magát, köztük magyar és külföldi nyelviskolák, nyelvi utaztató cégek, nyelvi és kulturális intézetek, távoktató és internetes nyelvoktató cégek, nyelvvizsgaközpontok, idegen nyelvű- és tankönyvkiadók, kereskedők, multimédiás oktatószoftverek és oktatási segédeszközök gyártói és forgalmazói.

Ebben az évben vendég országként Spanyolország mutatkozik be a kiállításon. A rendezvény látogatói nemcsak az ország kulturális és turisztikai érdekességeivel ismerkedhetnek meg, de lehetőségük lesz választani a spanyol nyelvterület iskoláinak széles kínálatából is.

Az ingyenesen látogatható rendezvénynek az idén is a WestEnd City Center ad otthont, s arra 20-25 ezer érdeklődőt várnak.A Fészek Egyesülettel és a Baptista Szeretetszolgálattal közösen a Nyelvparádén taneszközöket is gyűjtenek a Fóti Gyermekváros lakói javára. A könyveket, írószereket és az egyéb tanulással kapcsolatos felajánlásokat a helyszínen várják a szervezők.

Az idén először, Miskolcon (szeptember 12-13.), Győrben (szeptember 19-20.) és Pécsett (szeptember 26-27.) is lesz konferenciával kísért Nyelvparádé, ahol a helyi érdekeltségű nyelvoktató cégek mellett a budapesti kiállításról már ismert országos szolgáltatók kínálatát is megtekinthetik a látogatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását