2024. április 27. - Zita

Chicago látványos játékokat ígér

A 2016-os olimpia rendezési jogának elnyerésére irányuló chicagói pályázat illetékesei úgy vélik: amennyiben ők nyernek, minden eddiginél látványosabb játékokkal ajándékozzák meg a sportvilágot.
2008. január 16. szerda 13:45 - Hírextra

A terveikben 16 versenyhelyszínnel számolnak - ezek közül 11 speciálisan csak az olimpiára lenne meg és utána el is tűnne -, és szándékuk szerint egymilliárd dollár értékű olimpiai falut építenek, feltételes mód nélkül, mert ez a létesítmény akkor is elkészül, ha nem ők kapják a házigazda szerepét, persze akkor más lesz a funkciója.

"A különböző viadalok a város szívében zajlanak majd, gyakorlatilag kisebb-nagyobb sétákkal minden helyszín elérhető lesz" - ígérte Patrick Ryan, a szervezőbizottság vezetője.

A pályázatban az is szerepel, hogy sikerük esetén 500 ezer jegyet ingyen odaadnak a chicagói gyerekeknek.

Az amerikai város július 22. és augusztus 7. között bonyolítaná le a 2016-os olimpiát.
Chicago mellett Madrid, Rio de Janeiro, Tokió, Baku, Doha és Prága jelezte rendezési szándékát. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság júniusban szűkíti a kandidálók körét, majd 2009 októberében, Koppenhágában dönt a helyszínről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását