2024. április 26. - Ervin

A kormányülésen is téma volt a késelő fiú

A kormány tájékoztatást hallgatott meg a romániai kisfiú ügyének sikeres lezárásáról - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő szerdán az MTI-vel.
2008. január 16. szerda 13:48 - Hírextra

A kormány ülésén az igazságügyi miniszter és a szociális tárca államtitkára beszámolt arról: arra utasították az ügyben érintett szervezeteket, hogy még a nap folyamán tekintsék át az eset tanulságait és a jövőben tegyenek meg mindent a munka hatékonyságának javítása érdekében hasonló helyzetekben.

A szóvivő ezzel kapcsolatban közölte: a jelenlegi jogszabályi keretek adottak lettek volna az ügy hatékonyabb és gyorsabb rendezésére.

Daróczi Dávid tájékoztatása szerint a szociális tárcánál létrehoztak egy csapatot, amely azzal foglalkozik, miként lehet javítani a gyermekvédelmi rendszer hatékonyságát, illetve vizsgálja, szükség van-e jogszabály módosításra.

Magyarország területét szerdán délben hagyta el Ártándnál az a romániai kisfiú, aki a múlt héten szúrt combon egy fiatalt Budapesten a Blaha Lujza téren. A fiút a BRFK ifjúságvédelmi munkatársa és a Gyermekvédelmi Szolgálat képviselője kísérte el.

A gyereket az MTI információi szerint Csíkszeredára szállítják.

A 12 éves, román állampolgárságú gyermek múlt csütörtökön szúrt combon egy 15 éves fiút a Blaha Lujza téri villamosmegállóban, hogy megszerezze annak mp3-lejátszóját. A fiú életkora miatt nem büntethető.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását